Direktlänk till inlägg 1 september 2015
Antal: 5 portioner
Ingredienser:
1 liter mjölk, fetthalt 3%
6 msk rismjöl
6 msk majsstärkelse
2 dl socker (går att halvera mängden socker om vill ha en mindre söt pudding)
1 tsk vaniljsocker
Smaksättning:
1 msk rosenvatten
1 tsk krossade kardemummakärnor
Förslag på garnering:
Pistage, kanel, mandel
Gör så här:
Lägg alla ingredienser förutom smaksättning i en kastrull.
Rör om en stund innan du sätter grytan på värmen, detta gör du för att majsstärkelse och rismjölet inte ska lägga sig på botten av kastrullen och brännas fast.
Koka sedan upp under konstant omrörning och se till att puddingen inte bränns vid på botten av kastrullen.
Sänk sedan värmen, fortsätt röra om en stund tills puddingen tjocknar och puttrat en stund, ca 5 min.
Häll i smaksättningen, blanda och häll upp i 5 st små glas eller skålar.
Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst 2 timmar, gärna 3-4 timmar.
Firni kan även göras dagen innan servering och håller sig i kylen upp till 3 dagar.
Strö på önskad garnering och servera kall.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|