Direktlänk till inlägg 1 september 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3-4 gula lökar
10-12 potatisar
1-2 gröna paprikor
Ca 2 msk margarin
1 msk paprikapulver
2-2½ dl vatten
1 burk tomater (400 g)
1 buljongtärning
½-1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Skala potatisen och skär den i stora klyftor.
Klyv, kärna ur och skölj paprikorna.
Skär dem i bitar.
Fräs löken mjuk i fettet i en gryta.
Tillsätt paprikapulvret och ½ dl av vattnet.
Rör om låt vattnet koka in.
Den fuktiga värmen tar fram paprikapulvrets fina smak.
Lägg sedan i potatis- och paprikabitarna, burktomater med spad resten av vattnet och smulad buljongtärning.
Koka under lock tills potatisen är mjuk, 10-15 minuter efter uppkok.
Smaka av med salt och peppar.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|