Direktlänk till inlägg 2 september 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 st aubergine
4 st röda tomater eller 1 burk krossad tomat
4 st vitlöksklyftor
2 st paprikor (valfri färg, jag använder gröna)
2-3 msk tomatpuré
Färsk eller torkad chili (justera mängd och hetta efter smak)
2 tsk gurkmeja
Salt
Peppar
2 dl vatten
Neutral olja till fritering (tex rapsolja)
Yoghurtsås:
3 dl turkisk yoghurt
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad mynta
Salt
Gör så här:
Förbered vitlökssåsen.
Blanda alla ingredienser, mixa väl och ställ sedan såsen i kylen.
Skala auberginerna och dela dem i mitten.
Skär dem ca 1 cm tjocka skivor.
Skär paprikan i klyftor.
Hetta upp olja och fritera aubergineskivorna gyllene, ca 1 min på varje sida.
Fritera paprikaklyftorna några sekunder.
Låt grönsakerna rinna av på papper ordentligt under tiden du förbereder såsen.
Hetta upp olja, pressa eller finhacka vitlöksklyftorna och stek i oljan.
Var noga med att du inte bränner vitlöken.
Hacka tomaterna i tärningar om du använder färska.
Häll tomat/krossad tomat, tomatpuré och gurkmeja i kastrullen med vitlöken och stek allting lite till.
Vänd i chilin, om du använder färsk chili kan du hacka dem i bitar.
Krydda med salt och peppar, tillsätt ca 2 dl vatten och låt såsen puttra under lock i ca 30 min.
Lägg auberginerna och paprikorna i en rymlig stekpanna.
Häll tomatsåsen över, täck med ett lock och låt allting sjuda långsamt i ca 10-15 min.
Lägg lite yoghurtsås i botten av ett fat och bred ut såsen lite.
Varva bourani banjan och yoghurtsås i fatet.
Garnera med lite mynta och servera genast med bröd.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|