Direktlänk till inlägg 2 september 2015
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
1 burk musslor i vatten (225 g)
Ca 1 kg orensad strömming eller 600 g rensad
1 tsk salt
2 msk pressad citron
½ tsk krossad vitpeppar
1 dl hackad dill
Garnering:
Dillvippor
Strimlat citronskal
Gör så här:
Låt musslorna rinna av i ett durkslag men ta vara på spadet.
Rensa, bena ur och skölj strömmingen.
Lägg strömmingarna med köttsidan uppåt på en skärbräda.
Salta lite på fiskarna.
Lägg ett par musslor på var en, strö över lite hackad dill och vik strömmingarna till små börsar.
Lägg dem i en låg vid kastrull.
Häll över musselspadet och den pressade citronen.
Strö över peppar och resten av dillen.
Sjud under lock på svag värme ca 10 minuter.
Lägg på lite fräsch dill och ev strimlor av det gula på citronskalet före serveringen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|