Direktlänk till inlägg 4 september 2015
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
400 g pasta av valfri sort
Tomatsås:
3 dl chana dahl (kikärtshalvor)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 färsk grön chili
400 g krossad tomat
2 msk tomatpuré
Ca 3-5 dl vatten
½ tsk gurkmeja
Salt
Peppar
Yoghurtsås:
6 dl yoghurt (tex mild yoghurt på tetrapack eller växtbaserad yoghurt)
1 vitlöksklyfta
Salt
Garnering:
4 st salladslökar
Torkad mynta
Stekning:
Olja
Gör så här:
Koka chana dahl tills kikärtshalvorna mjuknar, ca 30 min.
Sila av, täck och ställ åt sidan.
Hacka lök, chili, finhacka vitlök och riv ingefäran fint.
Hetta upp olja och stek löken tills den får färg.
Vänd i ingefära, vitlök, chili och stek lite till.
Krydda med gurkmeja och fortsätt steka.
Tillsätt tomatpuré och stek en stund under omrörning.
Tillsätt krossad tomat, rör om och vänd i kokt chana dahl, vatten, salt, peppar och blanda.
Låt tomatsåsen puttra långsamt under lock i ca 30-40 tills kikärtshalvorna mjuknar.
Späd eventuellt ut med mer vatten om såsen känns för tjock och smaka av med salt och kryddor.
Yoghurtsåsen:
Blanda pressad/riven vitlök med yoghurt.
Smaksätt med salt och ställ i kylen.
Hacka salladslöken och använd främst den gröna delen (det funkar dock alldeles utmärkt att använda hela salladslöken).
Hetta upp olja och stek löken under omrörning tills den mjukar och får lite färg, ca 4-5 min.
Koka pastan.
Lägg pasta på ett fat, lägg yoghurt över pastan, strö lite torkad mynta på yoghurten.
Toppa med tomatsåsen och slutligen stekt salladslök.
Servera!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|