Direktlänk till inlägg 5 september 2015

Kalvrullader med mandelpotatispuré & haricots verts

Av Maria - 5 september 2015 09:45

Antal: 2 portioner


Ingredienser:

Kalvrullader:
300 g Kalvinnanlår
½ dl valnötter
½ dl torkade ekologiska aprikoser
1 dl Fransk comté (eller annan lagrad ost)
2 st rosmarinkvistar
1 msk smör
2 msk rött vin
1 tsk dijonsenap
½ dl vatten
2 msk grädde
1 msk kalvfond
Salt
Nymald svartpeppar


Mandelpotatispuré:
500 g mandelpotatis
30 g smör
½ dl vatten
3/4 dl grädde
Tryffelolja
Salt
Nymald svart peppar


Gör så här:

Rosta valnötterna i het torr stekpanna, hacka sedan.

Skär aprikoserna i strimlor.

Riv ost och hacka rosmarinbladen.

Skiva ca 5 mm tjocka skivor av kalvköttet.

Banka ut var och en med klubba (mellan gladpack).

Salta och peppra och sprid ut nötter, aprikoser, ost och rosmarin.

Rulla ihop och fäst ihop med tandpetare eller ännu heller knyt ihop med steksnöre.

Bryn rulladerna runt om i stekpanna med smör.

Ta upp köttet.

Tillsätt vin, senap, vatten, grädde och kalvfond.

Koka ihop.

Lägg ner rulladerna och låt dem bräsera 2-3 minuter.

Koka mandelpotatisen i lätt saltat vatten - koka den oskalad.

Och när potatisen kokat upp, sänk värmen så det det sjuder (inte kokar) och låt den stå så ca 15-20 minuter.

Se så den inte börjar koka sönder.

Spola i kallt vatten och skala potatisen.

Pressa potatisen i en skål.

Micra vatten och grädde och en klick smör.

Rör ner lite lite vätska åt gången till du får en fin puré.

Krydda med salt, peppar och ett par droppar tryffelolja.

Koka haricots verts.

Servera med spritsade toppar av potatispuré, senapssås och kalvrullader, med haricots verts ovanpå.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards