Direktlänk till inlägg 11 september 2015
Antal: ca 25 bitar
Ugn: 160 grader, ca 60 minuter + i eftervärme
Ingredienser:
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpakärnor
2 msk chiafrön
2 msk hampafrön
2 krm salt
2 dl mjöl, välj själv
2 3/4 dl kokande vatten
2 msk rapsolja
Gör så här:
Sätt på ugnen, blanda alla torra ingredienser i en skål.
Koka upp vattnet, häll det över blandningen, rör runt, tillsätt oljan och rör runt tills allt är blandat. Degen blir kladdig och grötig i konsistensen.
Häll ut den på ett bakplåtspapper, lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen tunt, den kommer att täcka hela pappret som är ca 30 x 40 cm.
Dra bort det övre pappret, fastnar inte alls faktiskt!
Dra pappret med den utkavlade degen över till en plåt, skär ut lagom stora bitar, grädda mitt i ugnen ca 60 min, skall få fin färg.
Vid behov använd varmluft på slutet, passa dock hela tiden.
Låt brödet ligga kvar på plåten i ugnen i eftervärmen, det skall bli knaprigt och inte segt!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|