Alla inlägg under juli 2015
Måndag:
Röd pölse med potatismos
Tisdag:
Korvstroganoff med ris
Onsdag:
Panerade biffar, potatis och sås
Torsdag:
Lax- och sparrisgratäng och potatis
Fredag:
Tacolasagne med sallad
Lördag:
Kyckling i currysås och ris
Söndag:
Stekt fläsk, löksås och potatis
Måndag:
Nuggets och pommes
Tisdag:
Köttfärssås och pasta
Onsdag:
Korvstroganoff och ris
Torsdag:
Panerad fisk med mos
Fredag:
Kött, hasselbackspotatis och sallad
Lördag:
Mexikansk lasagne
Söndag:
Fylld kycklingfilé med tzatziki och ris
Måndag:
Pastapytt
Tisdag:
Vitkålsgratäng med curryfärs
Onsdag:
Torskgryta med curry
Torsdag:
Köttfärssoppa med rotfrukter
Fredag:
Krämig kycklinggryta emd smak av curry
Lördag:
krämig fläskfilé med senap och soltorkade tomater
Söndag:
Vitlöksmarinerad fläskfilé och vitlök- och örtsås
Måndag:
Spaghettilåda med korv, bacon och äggstanning
Tisdag:
Laxpytt med bulgur
Onsdag:
Fläskfilégryta med ris
Torsdag:
Kycklingfilé med klyftpotatis
Fredag:
Köttfärslimpa, ris och sås
Lördag:
Korv och spaghetti
Söndag:
Lax, kokt potatis och sås
Antal: 5 portioner
Ingredienser:
600 gr jordgubbar
5 dl vatten
0,5 dl råsocker
1 msk florsocker
4 tsk disaronno Det går även bra med Amaretto
Gör så här:
Om det är färska jordgubbar, rensar och sköljer du av dem.
Om det är djupfrysta bär, tina dem och se till att få med den smakrika vätskan som kommer från bären när du tinar dem.
Blanda allting i soupmakern och kör programmet för slät soppa.
Det tar 23 minuter.
När soupmakern är färdig, häll över soppan i en passande behållare och ställ in den i kylen.
Servera soppan kylskåpssval.
När du har hällt upp den serveringsskålar kan du dekorera den med exempelvis skivade jordgubbar om du har några över (här passar det bäst med färska bär som är fastare i konsistensen är frysta), lägga på några blad av citronmeliss, en lagom stor kula vaniljglass eller några mandelbiskvier.
Anta: 4 portioner
Ingredienser:
Limeblad används som syrlig krydda jämförbar med citrongräs eller citronmeliss. I Sverige förekommer främst blad från kaffirlime (citrus hystrix).
Köpråd: Aromämnena är lättflyktiga, så undvik torkade blad som relativt fort tappar smak. Köp hellre frysta.
SÅ ANVÄNDS LIMEBLAD
Limeblad används i allehanda rätter med kött, fågel och fisk där en syrlig smak eftersträvas. Även i drycker. Ingår ofta i asiaktisk mat. Smakämnena är lättflyktiga och tål inte lång upphettning. Skalen fungerar t.ex inte i finkakor.
Antal: 12 stora muffins
Ugn: 175 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
6 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 dl strösocker
0,5 tsk salt
1,75 dl flytande margarin
1,75 dl filmjölk
2 st ägg
2 st bananer
200 g choklad i stora bitar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ihop margarin, filmjölk, ägg och rör ner blandningen i skålen.
Skär bananerna i mindre bitar och rör ner dessa tillsammans med chokladen i smeten.
Fördela smeten i stora former och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|