Alla inlägg under september 2015

Av Maria - 10 september 2015 11:45


Piri piri är mycket små röda och heta frukter.

Av Maria - 9 september 2015 18:00

Antal: 1 burk


Ingredienser:
1½ liter jordgubbar

4 dl socker

½ tsk citronsyra

1½ msk lavendelblommor


Gör så här:
Rensa jordgubbarna och skär dem i bitar.

Rör jordgubbsbitarna med socker i kastrull på låg värme.

Låt puttra i ca 5 minuter.

Rör ner citronsyran.

Skumma av.

Rör i lavendelblommor.

Häll upp på väl rengjord burk.

Av Maria - 9 september 2015 17:30


Passar bra till soppor och grytor.


Smaken är mustig.


Av Maria - 9 september 2015 16:45

Antal: ca 60 stycken

Ugn: 175 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

1 dl florsocker

200 g smör eller margarin

1 dl potatismjöl

4 dl vetemjöl


Garnering:

100 g mörk blockchoklad

3-4 droppar pepparmyntsolja


Gör så här:

Blanda socker, matfett och de båda mjölsorterna.

Rulla degen till små bollar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.

Gör en liten fördjupning i kakans mitt.

Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

Låt kakorna kallna på plåten.


Smält blockchokladen i vattenbad och droppa i pepparmyntsoljan.

Fyll fördjupningen i kakan med mintchokladen.

Låt den stelna.

Av Maria - 9 september 2015 11:45


Jalapeno är en av världens vanligaste och populäraste pepparsorter.


De mellanstarka gröna frukterna, som är 5-7 cm långa, är goda att fylla med tex getost.


Jalapeno finns även som snacks, och inlagda i vinäger och såser.


Rökt och torkad kallas jalapeno för chipotle, som är gott i marinader, såser, soppor och bröd.

Av Maria - 9 september 2015 10:30




Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 15-20 minuter


Ingredienser:

1 litet spetskålshuvud
olivolja
salt
 
Ingefära- & soyavinägrett:
1 msk färsk ingefära, finriven
1 msk äppelcidervinäger
1 msk japansk soja
2 msk olivolja
 
Till servering:
koriander
 
Gör så här:
Skär spetskålen i 4-6 klyftor (men behåll roten).
Lägg de i en ugnsfast form.
Ringla på lite olivolja och strö på lite salt.
Ugnsbaka på 200 grader i 15-20 minuter tills de har en rejält rostad färg.
Blanda ingredienserna till vinägretten och häll över vitkålen.
Plocka över rejält med koriander.



Av Maria - 8 september 2015 18:00

Antal: 1 stor burk


Ingredienser:
Ca 2 liter rensade jordgubbar

½ dl vatten

6 dl socker

Ev 1 krm natriumbensoat


Gör så här:
Skölj och rensa bären, stora jordgubbar delas i mindre bitar.

Koka bär och vatten under omrörning i en vid kastrull tills bären saftat till sig och blivit mosiga, ca 10 minuter.

Tillsätt socker lite i taget under omrörning och koka upp igen.

Tillsätt eventuellt natriumbensoat (följ anvisningarna på påsen) för längre hållbarhet.

Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och förslut omedelbart.

Det går även utmärkt att frysa ner sylten och ta fram efter behov så slipper man tillsätta konserveringsmedel.

Av Maria - 8 september 2015 17:30


Typisk krydda för vinäger och senap.


Men också smakfull tillsammans med kyckling.


Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards