Alla inlägg under september 2015

Av Maria - 29 september 2015 15:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
340 g pasta

500 g skinka i bit
Smör till stekning
2 tsk curry
½ st röd chili
1 klyfta vitlök
1 tsk kinesisk soja
3 dl vatten
1½ msk kalvfond
200 g morötter
1 st snackpaprika
Salt

Peppar
285 g majs


Gör så här:

Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
Strimla köttet och stek i smör och curry.

Rör i hackad chili, skalad och pressad vitlök och soja.

Häll över vatten och fond och låt det puttra under lock ca 10 min.
Skala och strimla morötter och hacka paprikan, lägg ner i grytan.

Låt puttra ytterligare 5-10 min, så att grönsakerna blir lagom mjuka och köttet mört.

Smaksätt med salt och peppar.
Rör ner majs.

Av Maria - 29 september 2015 14:30

Mängd: 1 kg keso


Ingredienser:

3 liter minimjölk eller lättmjölk
0,25 tsk syrningskultur mjölksyrebakterier
0,5 tsk löpe
2,5 dl grädde
1,5 tsk salt
0,5 dl vatten


Gör så här:

Mät upp mjölk i en kastrull.

Tillsätt och vispa ut syrningskultur.
Värm sakta mjölken till 32 grader.
Sätt på lock och slå in i två kökshanddukar så att mjölken håller temperaturen så gott det går.

Låt den stå i 1 timme.
Rör ut löpen i en halv dl vatten i ett glas.
Rör i löpen i mjölken och sätt åter på lock samt slå in kastrullen i haddukar.

Låt stå i en timme till.
Nu har mjölken stelnat till en fast klump i vasslen.

Skär ostmassan med en kniv i tärningar ca 1 cm i storlek på alla håll så gott det går.

Dessa tärningar blir sedan keso-kornen.
Låt ostmassan stå i 15 minuter till med lock och handdukar.
Värm ostmassan i kastrullen sakta under en halvtimme till 45-55 grader.

Rör om så att värmen sprider sig jämnt då och då.

Värmer man för snabbt blir ostkornen som gummi.

Man kan smaka på ostkornen under tiden och hälla av dem när de är goda.
Häll av ostkornen i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
Blanda grädde med vatten och salt.
Blanda ihop ostkornen med gräddblandningen och smaka av keson med salt.
Nu är keson klar att äta.

Låt gärna keson stå lite så grädden tränger in i ostkornen.

Förvaras i kylen upp till några dagar.

Av Maria - 28 september 2015 10:30

Måndag:

Biffstroganoff med ris


Tisdag:

Stekt fisk med potatis och kall sås


Onsdag:

Stekt korv med stuvade makaroner


Torsdag:

Tomatsoppa med bröd


Fredag:

Kycklingsallad med pasta


Lördag:

Varmrökt ytterfilé med kall creme fraiche sås och potatisgratäng


Söndag:

Fylld köttfärslimpa med ajvar och gräddost med potatismos och sås

Av Maria - 28 september 2015 10:15

Måndag:

Fiskgratäng med dill- och citronsås med potatismos


Tisdag:

Köttfärsås med ris eller spaghetti


Onsdag:

Gulaschsoppa med bröd


Torsdag:

Mexisoppa och plättar och frukt till efterrätt


Fredag:

Tortillasoppa med nacochips


Lördag:

Hemmagjord pizza


Söndag:

Pannbiff med lök, rårörd lingonsylt, potatismos, pressgurka och kokta grönsaker

Av Maria - 28 september 2015 10:15

Måndag:

Kyckling- och baconsås med ris


Tisdag:

Köttbullar med potatismos och sås


Onsdag:

Ugnsfalukorv med pasta


Torsdag:

Tacogratäng


Fredag:

Kött med hasselbackspotatis och sås


Lördag:

Hemmagjorda pizzabullar med pizzasallad


Söndag:
Tomatsoppa med bröd

Av Maria - 28 september 2015 10:15

Måndag:

Korv och potatisgratäng


Tisdag:

Bakad potatis med kyckling


Onsdag:
Stuvade makaroner och köttbullar


Torsdag:

Köttfärslimpa, potatis och sås


Fredag:

Tacos


Lördag:

Kycklingklubba med potatis i ugn


Söndag:

Spätta med potatismos

Av Maria - 28 september 2015 10:15

Måndag:

Gnocchi med biff eller aubergine


Tisdag:
Korv och potatismos


Onsdag:

Caesarsallad med kycklingsteak


Torsdag:

Fisk med potatis i ugn


Fredag:

Pulled beef ii hamburgerbröd eller libabröd och coleslaw


Lördag:

Ribs med pommes


Söndag:

Entrecote med potatisgratäng

Av Maria - 27 september 2015 16:15

Antal: ca 24 stycken

Ugn: 225 grader, ca 5 minuter


Ingredienser:
125 g smör

1 dl strösocker

2 äggulor

1 dl havregryn

2 dl (120 g) vetemjöl


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Rör samman smör, socker och äggulor i en skål tills det blir lite pösigt.

Blanda ner havregryn och vetemjöl.

Rulla kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Platta till varje kula med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards