Direktlänk till inlägg 20 juni 2016
Måndag:
Korvlåda: Varva 4 portioner kokt pasta, t.ex skruvar, med 250 g tärnad mager falukorv, 1 tärnad grön paprika och 10 cm finhackad purjolök i en smörad form. Vispa ihop 3 ägg, 3 dl mjölk och 2 dl riven ost. Häll blandningen över och grädda i 200 grader ca 30 minuter. Servera med strimlad kinakål blandad med krossad ananas.
Tisdag:
Pasta med mustig tomatsås: Tärna 250 g rökt fläsk, skala och finhacka 1 gul lök. Bryn fläsk och lök i lite smör. Tillsätt 1 burk krossade tomater och låt såsen sjuda i ca 30 minuter. Krydda med 3 msk finhackad basilika och lite svartpeppar. Koka 350 g tagliatelle. Blanda pastan med såsen och servera med lite riven parmesan eller annan smakrik ost.
Onsdag:
Torskbiff med citronsmak: Skär 400 g torsk i bitar och smaksätt med citronpeppar, salt och 4 msk hackad dill. Forma till biffar. Vänd dem i lite vetemjöl och stek i smör. Servera med potatismos och gröna ärter.
Torsdag:
Ärtsoppa: Blötlägg 400 g gula ärter i 1½ liter vatten och 1 tsk salt över natten. Slå sedan bort vattnet. Koka på nytt upp 1½ liter vatten och 1 tsk salt. Lägg i ärter, 1 tsk timjan och 2 skivade gula lökar. Skumma bort skalen som flyter upp. Låt soppan koka ca 1½ timme eller tills ärterna känns mjuka.
Fredag:
Tunnbrödsrulle med lax: Bred 2 msk gravlaxsås på 4 skivor mjukt tunnbröd. Lägg på strimlad isbergssallad, ca 1 dl på varje bröd. Skiva 6 potatisar och fördela dessa. Skär 8 skivor rökt lax i bitar och lägg laxbitarna på potatisen. Rulla ihop.
Lördag:
Asiatisk gryta.
Söndag:
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|