Alla inlägg under juli 2016

Av Maria - 4 juli 2016 19:15

Måndag:

Pasta med köttfärssås


Tisdag:

Köttbullar och makaroner


Onsdag:

Lövbiff, pommes och Bearnaisesås


Torsdag:

Ärtsoppa och pannkakor


Fredag:

Rotfruktsgratäng med kotlett


Lördag:

Tacos


Söndag:

Stekt falukorv med potatismos

Av Maria - 4 juli 2016 19:15

Måndag:

Klassisk sjömansbiff, kokt potatis, kokta morötter och sallad


Tisdag:

Thailändska fiskkakor, ris, dippsås och asiatisk sallad


Onsdag:

Potatisbullar, bacon, lingonsylt, tomat, gurka och paprika


Torsdag:

Fransk löksoppa och bröd


Fredag:

Vegetarisk salald med ricottaost


Lördag:a

Tacogratäng


Söndag:

Biffstroganoff, pasta och blandsallad


Av Maria - 4 juli 2016 13:30

Måndag:

Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, t.ex morot, potatis, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda 2 msk ströbröd med 3 msk riven ost, fördela över gratängen. Grädda i 225 grader ca 50 minuter.


Tisdag:

Fisksoppa med grönsaker: Skölj och strimla 1 liten purjolök och fräs den i 1 msk smör i en kastrull. Späd med 5 dl vatten och smula i 2 fiskbuljongtärningar. Låt det koka upp. Skär 400 g torskfilé i bitar och lägg dem och 1 paket sommargrönsaker, ca 250 g, i kastrullen. Häll i 1 burk krossade tomater och låt soppan koka på svag värme tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5 minuter.

Servera med sprödvarmt bröd.


Onsdag:

Pastapytt: Koka pastan och tina ca 2 dl gröna ärter. Skär 1 gul lök, 2 morötter, 1 paprika och ca 200 g kassler i små tärningar. Börja med att fräsa lök och morötter i 2 msk smör i en panna, tillsätt paprika och kassler. Låt allt steka några minuter. Blanda ner 2 msk chilisås i pastan. Krydda med salt och 1 tsk paprikapulver.


Torsdag:
Korv och vitkål i buljong: Koka 8 dl finstrimlad vitkål i 3 dl buljong i 8-10 minuter. Lägg ner en burk osötade ananasringar och 400 g falukorv i bitar. Sjud några minuter. Strö över persilja.


Fredag:

Värmande gryta.


Lördag:

Kycklingklubbor med sallad.


Söndag:

Oxfärsbiffar special: Blanda ca 500 g nötfärs med 1 ägg, 1 msk potatismjöl, 1 dl vatten, salt och peppar. Forma färsen till 4 stora biffar och stek dem i smör på medelstark värme. När de fått fin färg på undersidan vänd dem och lägg på tomatskivor och 1 hyvlad ostskiva på varje biff. Lägg lock på stekpannan och stek biffarna färdiga. Servera med kokt potatis.

Av Maria - 3 juli 2016 14:00


Antal: 4 stycken minitårtor


Ingredienser:

Vit chokladkräm:

200 g philadelphiaost

1 dl florsocker

75 g vit choklad

1 dl vispgrädde


1 paket tårtbotten, färdig


Till dekoration:

Färska bär

Hyvlad vit choklad

Pistagenötter


Gör så här:
Vispa philadelphiaosten med florsocket.

Tillsätt smält vit choklad lite i taget under omrörning.

Vänd sist ner vispad grädde och rör krämen slät.

Stansa ut runda små bottnar (räkna med ca 3 stycken per portion).

Varva med kräm och bär.

Toppa med färska bär, hyvlad vit choklad och hackade pistagenötter.




Av Maria - 3 juli 2016 08:01




Antal: ca 85 stycken

Ugn: 175 grader, 12-15 minuter


Ingredienser:
300 g smör eller margarin

130 g (ca 1½ dl) socker

1 äggula

2 tsk vaniljsocker

400 g (ca 6½ dl) vetemjöl


Till garnering:
Pärlsocker

Sylt


Gör så här:

Rör ihop fett och socker.

Tillsätt äggula, vaniljsocker och vetemjöl och arbeta ihop en smidig deg.

Dela den i 3 delar och rulla ut till längder, ca 2½ cm tjocka.

Rulla längderna i pärlsocker och ställ dem kallt.

Skär längderna i skivor och lägg dem på smord plåt.

Gör en fördjupning i mitten (går bra med skaftet av en trägaffel) och lägg en liten klick sylt.

Grädda i 175 grader tills kakorna har svagt ljusbrun färg, 12-15 minuter.




Av Maria - 3 juli 2016 07:22


Ingredienser:

½ kg äpplen

½ kg rabarber

3 dl vatten

500-600 g (6-7 dl) socker per liter saft

1 krm natiumbensoat per liter saft


Gör så här:

Skölj rabarbern och skär den i bitar.

Den behöver inte skalas.

Skölj äpplena och skär dem i klyftor.

Lägg rabarber och äpplen i en syltgryta och häll på vatten.

Koka under lock op svag värme ca 10 minuter.

Häll upp i en silställning och låt saften självrinna.

Mät saften.

Blanda saft och socker i grytan och låt koka långsamt ca 10 minuter.

Skumma saften väl tills den är alldeles klar.

Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.

Häll upp saften på varma flaskor.

Korka.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards