Direktlänk till inlägg 12 januari 2018

Fyllda gifflar

Av Maria - 12 januari 2018 17:45

Antal: 16 stycken

Jäsning: ca 30 minuter + 20 minuter

Ugn: 250 grader, 7-10 minuter


Ingredienser:

Deg:
50 g jäst
1 dl vatten
2 dl filmjölk
50 g smält smör
1 msk brödsirap
0,5 dl Fibrex (kan uteslutas, minska då mängden vatten till 0,5 dl)
2 ägg
8-9 dl vetemjöl (480-540 g)
1 tsk salt

Fyllning:
120 g strimlad skinka
50 g soltorkade tomater, strimlade
70 g riven ost
Oregano

Pensling:
1 ägg
Sesamfrön

 

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och rör ut den i vattnet.
Tillsätt filmjölken, smöret, sirapen, äggen och fibrex.
Knåda in mjölet och låt degen knåda 10 minuter i maskin.
Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter.
Låt degen vila i bunken med plastfolie över i ca 30 minuter eller tills degen är dubbelt så stor.

 

Medans degen jäser kan du passa på att göra fyllningen.
Strimla skinkan och de soltorkade tomaterna.
Blanda ihop i en skål tillsammans med riven ost och oregano.

 

När degen jäst klart, ta upp den och knåda den blank.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en stor cirkel.
Skär cirkeln i åtta trekanter. Fördela fyllningen på basen av varje degtrekant och rulla ihop mot spetsen. Lägg gifflarna på en plåt och låt de jäsa 20 minuter under bakduk.

 

Pensla gifflarna med ägg och strö på sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter i 250 grader tills de blir gyllenbruna.
Låt bröden svalna på galler under bakduk.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards