Direktlänk till inlägg 30 januari 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Ca 400 g oxfärs
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1½ dl vatten
1 ägg
3/4 tsk salt
½ krm svartpeppar, malen
Smör att steka i
Brunsås:
3-5 dl vatten
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
En skvätt soja colorit
Tillbehör:
Potatis
Broccoli mexicana (majs, broccoli, röd paprika)
Lingon
Gör så här:
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk.
Låt svälla i ca 10 minuter.
Rör runt då och då.
Skala och koka potatisen.
Rör ner ägg, salt, peppar, lök och färs i ströbrödsblandningen.
Rör tills det blir en jämn smet.
Forma till jämnstora köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt skärbräde.
Fukta händerna med jämna mellanrum.
Bryn hälften av köttbullarna runt om i lite smör på ett stekjärn.
Sänk värmen och efterstek i några minuter till, tills de är genomstekta.
Koka ur stekjärnet med lite vatten medan du steker resten av köttbullarna på ett annat stekjärn.
Gör såsen:
Häll vattnet från stekjärnet i en kastrull och låt koka upp.
Blanda ut vetemjölet i lite vatten och häll i kastrullen under omrörning.
Tillsätt grädden och lite soja collorit, för färgen skull.
Späd med vatten om såsen blir för tjock.
Låt puttra ett tag och smaka ev. av med salt och peppar.
Koka grönsaksblandningen enligt anvisningarna på påsen.
Servera köttbullarna tillsammans med kokt potatis, sås, kokta grönsaker och en klick lingon.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|