Alla inlägg under januari 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 gram skalad potatis, gärna ukama, mandel eller sparrispotatis
1/2 dl olivolja eller 50 gram smör
1 dl mjölk eller grädde
0,5 pkt fryst hackad basilika eller motsvarande färsk
0,5 dl hackad fryst persilja eller motsvarande färsk
2 msk hackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
Salt och peppar
Gör så här:
Skala, halvera och koka potatis mjuk.
Det tar ca 20 minuter.
Häll av potatisen.
Mosa potatisen med en potatisstöt eller kör i potatispress.
Blanda moset med i olivolja, mjölk och hackade örter till ett mos samt smaka av med salt och vitpeppar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 gram rödkål
2 stora tomater
65 gram babyspenat
3 dl kokta vita bönor
1 huvud kokt blomkål
DRESSING:
0,5 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
Gör så här:
Koka bönor enligt paket samt blomkål i buketter (8 minuter i saltat vatten) om du ej redan gjort detta.
Riv eller strimla kålen fint.
Skölj tomater och tärna dem fint.
Skölj babyspenat och hacka den.
Lägg upp rödkål, tomater, babyspenat, kokta vita bönor samt kokt blomkål på ett stort fat.
Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar och ringla över grönsakerna eller servera dressingen vid sidan.
Ingredienser:
1 mango
1 kniv
Gör så här:
Mangon ska vara mjuk.
Den sort som säljs mest skiftar i vackert rött, gul och mörk grön.
Skala först mangon med en potatisskalare om du vill ha den skalad.
I mangon finns en platt ca 2 cm bred kärna.
Det första man gör är att försöka luska hur den ligger i frukten.
Om man utgår från toppen, så ställer man den något ovala mangon på högkant.
Räkna ca en centimeter från mitten och skär bort sidan eller kinden från mangon.
Skär man för nära mitten prickar man kärnan och för långt ifrån blir slöseri.
Sedan skär man andra kinden och till sist köttet runt om kärnan.
Mango kinden kan man sedan skala (om man inte gjort det innan man skar upp mangon) och skära upp i skivor eller småbitar.
Kinderna kan man också bukta ut och in efter att ha skurit ett rutmönster i fruktköttet.
Antal: 14 bitar
Ugn: 200 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
1 Pop! Bakery glutenfri smördeg
4 msk pesto
1 pkt bacon
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter.
Rulla ut degen på en bakplåt och bred ut pesto.
Fördela baconskivorna över peston och rulla ihop degen.
Skär i centimetersstora skivor och lägg tillbaka på bakplåtspappret med snittytan uppåt.
Grädda i 10-15 minuter.
Tips!
Har du inte tid eller lust att göra egen smördeg?
Köp då färdig!
Fria och Schär har smördeg som är färdig att bara rulla ut och användas.
Finns i livsmedelsbutiker.
Måndag:
Egen kebabrulle
Tisdag:
Asiatiska vegobullar med bulgursallad
Onsdag:
Vegansk lasagne
Torsdag:
Wok med röd curry
Fredag:
Currygryta med kikärtor
Lördag:
Bakad potatis med skagenröra
Söndag:
Pasta al limone
Måndag:
Lingongryta med kokt potatis, lingon och sallad
Tisdag:
Köttbullar med spaghetti, pastassås och broccoli
Onsdag:
Korvstroganoff med kokt ris och majskorn
Torsdag:
Stekt kotlett med kokt potatis med lök- och paprkasås
Fredag:
Kassler med strips, cafe de paris-sås och gurkbitar
Lördag:
Strimlad skinkbiff med wokgrönsaker och kokt ris
Söndag:
Köttfärsröra med potatismos och kokt broccoli
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|