Direktlänk till inlägg 27 oktober 2020
Antal: 16 bars
Ugn: 150 grader, 20 minuter
Ingredienser:
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl jordnötter
1 dl hackad torkad aprikos
1 dl hackade fikon
1 dl honung
1 dl russin
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl tranbär
3 äggvitor, från Large - stora - ägg, frukostägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader vanlig ugn.
Hacka nötterna för hand eller kör i en matberedare.
Lägg i en stor skål.
Hacka aprikoser och fikon och tillsätt dem.
Mät upp honung, russin, solrosfrön, sesamfrön, pumpakärnor, tranbär och äggvitor i skålen och blanda runt till en tjock grynig smet.
Bred ut på bakplåtspapper ca 30x40 cm regtangel på en ugnsplåt i ca 1 cm tjockt lager.
Ett tips är att trycka ut degen med ett till bakplåtspapper över smeten så fastnar den inte i händerna.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Ta ur plåten.
Markera ut bitar med en kniv.
Skär ner i degen när den är varm och låt sedan svalna.
Ta isär försiktigt och slå in i folie eller lägg i en burk med bakplåtspapper mellan.
Förvara i lufttät burk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|