Direktlänk till inlägg 16 oktober 2021
Antal: 4-6 portioner
Ugn: 150 grader, 3 timmar
Ingredienser:
1,2 kg fläskkarré (i bit)
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
2 msk grillkrydda
svartpeppar, nymalen
7 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk koncentrerad oxfond
Sås:
20 g smör
2 msk vetemjöl
fond (koket från köttet)
2,5-3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar, nymalen
Inlagd gurka med vitpeppar:
0,5 dl ättiksprit 12 %
0,75 dl strösocker
1,5 dl vatten
1-2 krm vitpeppar, malen
Tillbehör:
900 g potatis Amandine
äppelmos
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Skala och strimla löken ner i en gryta med lock.
Halvera skalade vitlöksklyftor och lägg ner.
Skär ned den hela biten fläskkarré i 6 kuber, lika stora. ca 7x7 cm.
Krydda köttet runt om med grillkrydda.
Salta och peppra.
Lägg ned köttet i grytan.
Blanda samman vattnet med koncentrerad kalvfond och oxfond, häll över köttet.
Lägg på locket och ställ in i ugnen i 3h.
Inlagd gurka med vitpeppar:
Smält samman socker, vatten och ättika i en kastrull.
Tillsätt vitpeppar.
Låt svalna något.
Skiva gurkan och lägg ner i en glasburk.
Häll lagen över och låt stå svalt, gärna en hel dag minst!
Såsen:
Lyft upp köttbitarna försiktigt och lägg på ett fat.
Täck med folie och låt stå i eftervärme (ca 50grader) i ugnen tills det är dags att äta.
Låt resterande del fond koka ned (reducera) till drygt hälften.
Smält smöret i en sauteuse eller kastrull och tillsätt mjölet, rör ut mjölet i smöret med en handvisp, dra bort från värmen en stund och sila ned den nedkokta fonden.
Tillsätt grädde och låt såsen koka ihop en stund på plattan under uppsikt.
Smaka av och låt reducera ned mer för en krämigare sås (om önskas).
Servering:
Servera en ”kloss” karré på varje tallrik med kokt amandinepotatis, inlagd gurka, äppelmos och den goda såsen.
Gärna en god grönsallad till!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|