Direktlänk till inlägg 2 november 2011

Korintkaka

Av Maria - 2 november 2011 12:45

Antal: 1½ liters form

Ugn: 200 grader, ca 55 minuter


Ingredienser:

200 g smör

200 g (2 1/3 dl) strösocker

200 g (4-5 st) ägg

200 g (3 1/3 dl) vetemjöl

1 tsk bakpulver

100 g korinter


Till formen:

Smör

Ströbröd


Gör så här:

Rör smör och socker pösigt.

Skilj äggen i gulor och vitor.

Rör ner gulorna i smeten omväxlande med nästan allt mjöl.

Blanda bakpulvret i resten av mjölet och mjöla korinterna med detta.

Vänd ner allt i smeten.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.

Häll smeten i en smord och strödd 1½ liters form.

Grädda på nedre falsen i 200 grader ca 55 minuter.

Prova med en kaknål som ska vara torr när den dras ur en färdig kaka.

Låt kakan svalna något innan den stjälps på galler och får kallna helt.

Frys in kakan om den ska förvaras länge.

Bakat · Jul
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 26 maj 10:45

Ingredienser: 5 cl gin3 cl citronsaft2 cl kanelsocker (hälften kanel, hälften socker)3 cl äppelmust1 äggvita   Gör så här: Skaka först utan, sedan med is innan du silar upp drinken överis i ett lågt glas.Garnera med några stänk angostura i sk...

Av Maria - Lördag 25 maj 10:30

Antal: 4 drinkar   Ingredienser: 6 dl rosévin1 l frysta jordgubbar4 msk rörsocker2 limefrukter (saft av) Servering:färska jordgubbar   Gör så här: Mixa allt i en blender. Servera i kylda vinglas med sugrör. Garnera med jordgubbe....

Av Maria - Fredag 24 maj 10:00

Antal: 20 bitar Ugn: 200 grader, ca 18 minuter + ca 10 minuter   Ingredienser: Botten: 200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl4 ägg Kokostosca:75 g smör1 dl ljus sirap1,5 dl strösocker1,5 dl vispgrädde...

Av Maria - Torsdag 23 maj 09:00

Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...

Av Maria - Onsdag 22 maj 17:30

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter   Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration)  2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards