Direktlänk till inlägg 5 november 2011
Antal: ca 25 knäckebröd
Jästid: 45 min
Ugn: 250 grader ca 5 minuter
Ingredienser:
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk
1 msk honung eller sirap
2 tsk salt
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk anis
1 tsk hel kummin
180 g vetemjöl (3 dl)
165 g rågmjöl (3 dl)
390 g grahamsmjöl (6 dl)
ca 1 dl mjöl till utbaket
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Häll på mjölken och blanda tills jästen löst sig.
Tillsätt honung/sirap, salt samt stötta eller malda kryddor i degvätskan.
Tillsätt lite mjöl i taget tills degen blir mjuk och elastisk.
Knåda i 3-4 minuter.
Låt degen jäsa i bunke under bakduk i 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Kavla ut runda tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.
Lägg så många kakor som får plats på en plåt.
Grädda dem genast i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills de fått färg och känns torra.
Det går att grädda två plåtar samtidigt, byt då plats på dem när de översta kakorna blivit ljusbruna.
Låt svalna på galler utan bakduk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|