Alla inlägg under mars 2013

Av Maria - 22 mars 2013 12:00

Kycklingspett 
2-3 personer 
 
600 g kycklingfilé, delad i kuber
1 bunt sparris 
1-2 citroner 
10 stycken körsbärstomater 
 
0,5 dl citronsaft 
0,5 dl olivolja 
2 msk balsamvinäger 
0,5 msk paprikapulver 
1 msk provencal örtkrydda (finns i frysdisken) 
1 pressad vitlöksklyfta 
 
Grillspett 
 
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke och häll sedan över hälften av marinaden i en annan bunke. Lägg i kycklingen i den ena bunken med marinaden. Dela sparrisen och citronen i mindre bitar och lägg dem tillsammans med tomaterna i den andra bunken med marinad. 
 
Ställ in i kylskåpet för att marineras i minst 30 minuter eller över natten. 
 
När kycklingen och grönsakerna marinerats klart är det dags att trä upp dem på spett. Montera dina spett precis så som du vill ha dem! 
 
Grilla dem sedan på grillen eller stek dem i stekpannan tills de är klara. 
 
Örtkryddad yoghurt 
 
2 dl turkisk eller grekisk yoghurt 
1 msk finhackad färsk dill 
1 msk finhackad färsk persilja 
1 pressad vitlöksklyfta 
Salt och peppar 
 
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Smaka av med salt och peppar. 
 
Du behöver också: 
 
Soltorkad tomatpesto 
Libabröd 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Doppa eller fyll brödet med såserna, kycklingen och grönsakerna! Du bestämmer!

ANNONS
Av Maria - 22 mars 2013 08:30

Antal: ca 8-10 stycken


Ingredienser:

5 ägg

250 g keso

15o g riven ost, gärna gräddost eller annan ost med mild smak.

2 msk fiberhusk

2 dl vispgrädde

1 tsk bakpulver

1 nypa sal

25 g smält smör


Gör så här:

Blanda alla ingredienser utom det smälta smöret i en bunke och mixa till en slät smet med stavmixer. Rör därefter ner det smälta, avsvalnade, smöret.

Låt smeten stå några minuter så att den tjocknar lite och grädda därefter i våffeljärn som vanligt.

ANNONS
Av Maria - 21 mars 2013 14:45

Antal: ca 40 stycken

Ugn: 200 grader, 15 minuter + 6 minuter + 6 minuter


Ingredienser:

1½ dl grovhackad mandel
100 g smör
1½ dl Ekologiskt Florsocker
1 citron, gärna obesprutad, rivet skal
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 °C.

Rör smör och florsocker poröst.

Tillsätt ett ägg i taget.

Blanda ner de övriga ingredienserna.

Rulla ut degen till längder på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Grädda biscottina mitt i ugnen i cirka 15 minuter.


Skär längderna i 3–4 cm långa bitar.

Grädda biscottibitarna i 200 °C i ytterligare 6 minuter med snittytorna uppåt.

Vänd därefter på dem och grädda dem lika länge med den andra snittytan uppåt, så att de blir spröda.

Förvara biscotti i en burk med tättslutande lock.

Av Maria - 21 mars 2013 12:00




Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

700 g potatis
250 g fänkål
3 ägg
2½ dl grädde
½ dl mjölk
1 citron, finrivet skal och saften av halva
2 tsk fänkålsfrön, mortlade
300 g laxfilébitar
20 g smör

 

Gör så här:

Skala och halvera potatisen och koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten, ca 15 min eller tills potatisen är mjuk.

Låt svalna något.

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön.

Krossa potatisen grovt i en ugnsform.

Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen.

Häll över äggstanningen och hyvla över smöret.

Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.




Av Maria - 21 mars 2013 11:45




Antal: 6 portioner


Ingredienser:

1 stor vitlöksklyfta

1 röd chili

2 äggulor

2 msk dijonsenap

1 msk färskpressad limesaft

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

3 dl olja

1 dl olivolja


Gör så här:

Skala och riv vitlöken.
Dela och kärna ur och finhacka chilin.
Blanda vitlök, chili, äggulor, senap, limesaft, salt och peppar.
Vispa i oljan och ½-1 msk vatten droppvis under kraftig vispning.
Servera aiolin till allt grillat kött.




Av Maria - 21 mars 2013 11:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 stycken hamburgerbröd


Tacoburgaren:

500 g nötfärs

1 ägg

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 krm cayennepeppar

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Smör

4 salladsblad

2 tomater

Solrosskott


Guacamole:

2 mogna avocador

1-2 vitlöksklyftor

1 liten lök

1 msk citronsaft

3 msk gräddfil

Salt

Svartpeppar

Ev lite hackad röd chili


Gör så här:

Gör först guacamolen: Ta bort kärnan från avokadon. Mosa fruktköttet och rör i finhackad vitlök, lök, citronsaft och gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite hackad röd chili.
Tacoburgaren: Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, kryddor, salt och peppar. Forma färsen till fyra hamburgare och stek dem i smör på medeltemperatur ca 5 minuter per sida. Lägg ett salladsblad på varje hamburgerbröd och toppa med skivad tomat. Lägg en hamburgare i varje bröd och en rejäl klick guacamole ovanpå. Dekorera med några solrosskott innan du lägger ihop hamburgaren.

Av Maria - 21 mars 2013 05:45




Antal: 1 glas


Ingredienser:

2 gröna paprikor

3 jalapeños

½ gurka

2 nävar ruccola

1 rött äpple


Gör så här:

Skölj ingredienserna och skär dem i mindre bitar.

Kör allt i juicepress.

Häll upp i glas och servera.




Av Maria - 20 mars 2013 21:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 förpackning 5-minuterssill (420 g)
1 liten rödlök
1 citrongräs, hackat
1 msk pressad citronsaft
2 dl crème fraiche
2 msk hackad citronmeliss

 

Gör så här:

Häll av spadet från sillen ner i en skål och skär sillen i 1 cm bitar.

Skär löken i tunna skivor, gärna med mandolin.

Lägg löken i sillspadet att marinera under tiden du gör resten.


Mixa citrongräs, citronsaft och en sked crème fraiche med en stavmixer tills citrongräset är finfördelat. Vispa resterande crème fraiche fast med elvisp.

Blanda det mixade med vispad crème fraiche, väl avrunnen lök, citronmeliss och sillbitarna.


Garnera ev med citronmeliss.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se