Alla inlägg under augusti 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 st portabellasvamp (stora bruna champinjonliknande svampar)
8-10 st vita champinjoner
50 g kantareller
1 dl god olivolja
1 tsk råsocker
Saften av 1/2 citron
Salt
Svartpeppar
1 dl plockad färsk mejram
Gör så här:
Skölj och skiva all svamp så tunt som det är möjligt.
Pensla tallrikarna med olivolja och fördela svampen på dessa.
Blanda olivolja, socker, svartpeppar och citronjuicen med stavmixer eller kör i food processor.
Smaka av med salt.
Häll eller ringla dressingen över svampen på tallrikarna och strö lite plockad mejram över alltsammans.
Antal: 4 portioner
Ugn: 275 grader, ca 8 minuter
Ingredienser:
2 humrar, kokta stora
GRATÄNGSÅS:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl grädde och fiskbuljong
1 äggula
1 msk torr vermouth eller torr sherry
Salt
Cayennepeppar
TILL GRATINERINGEN:
2 msk riven ost, t.ex parmesan eller emmentaler
Gör så här:
Sätt ugnen på 275 grader.
Klyv hummern.
Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött.
Knäck klorna och ta ut köttet. Skär köttet i bitar.
Fräs matfett och mjöl.
Späd med vätskan och låt såsen koka i 3-5 minuter.
Tillsätt äggulan.
Smaksätt såsen med vin, salt och peppar och blanda sedan ner hummerköttet.
Putsa skalen och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
Fördela stuvningen i skalen.
Strö över osten och gratinera rätten i ugnen i ca 8 min eller tills den har fått färg.
Servera med smör och rostat bröd.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|