Direktlänk till inlägg 21 oktober 2014
Antal: ca 6 dl
Ingredienser:
1 gurka, ca 400 g
1 zucchini, ca 300 g
1 dl vitvinsvinäger
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk nymald svartpeppar
0,5 dl finhackad persilja
Gör så här:
Skölj gurkan och zucchini.
Om du vill kan de skalas eller gör bara längdgående räder för att det blir snyggt.
Hyvla eller skär gurkan och zucchini tunt.
Det går smidigast med en mandolin över en skål.
Blanda vinäger, socker, salt och peppar.
Rör tills sockret lösts upp och bland lagen med gurkan och zucchinin.
Lägg ett uppochnervänt fat ovanpå så att det pressar lätt.
Låt stå svalt ca 45 minuter.
Strö på persilja vid servering.
Pressgurka passar till husmanskost, men även som tillbehör till grillat.
Inläggningen håller 1-2 veckor i sluten förpackning i kylen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|