Direktlänk till inlägg 3 juni 2015

Plasas - Kycklinggryta med jordnötssmör & spenat

Av Maria - 3 juni 2015 17:15

Antal: 6 portioner


Ingredienser:

630 g kyckling, gärna med ben och skinn, tex lårfilé med skinn
(Kan ersättas med samma mängd kokta kikärtor för vegetariskt)
1 st gul lök, gärna en stor
2 st vitlöksklyfta
4 msk tomatpure
1 dl jordnötssmör, osötad, välj creamy eller crunch berorende på om du vill känna bitar av jordnötter eller inte. Det är en smaksak
400 g bladspenat, färsk eller frusen
400 g krossade tomater
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver, kan uteslutas
1 st kycklingbuljongtärning eller 235 ml stark kycklingbuljong
1 dl vatten
Salt

Peppar
Olja till stekning
ev. 1-2 st färska chilifrukter


Gör så här:

Tina spenaten om du använder fryst.

Krama ur överflödig vätska

Hacka lök och vitlök.

Om du använder färsk chili, hacka den med.

Dela upp kycklingen i mindre bitar.

Hetta upp olja i en gryta.

När den är riktigt varm så i med kycklingen och bryn den ordentligt på alla sidor.

Det gör inget om det fastnar lite, det smaksätter grytan sen.

Lyft ur kycklingen och lägg åt sidan.

I samma gryta lägg i löken, vitlöken och ev. chili.

Låt steka några minuter

I med tomatpurén och kryddor, stek lite till.

Om du inte tycker om hetta, så använd bara paprikapulver

Vänd i jordnötssmöret och rör runt tills du fått en sås.

Tillsätt krossade tomater, buljong och vatten.

Lägg i kyckling

Låt koka i minst en timme.

Efter halva tiden så tillsätt spenaten (och kikärtor ifall du använder såna).

Använder du färsk spenat så kan man få tillsätta den lite då om då, så du får plats med den.

Den kokar ner.

Titta till grytan då och då.

Tillsätt mer vatten ifall det behövs.

Servera grytan med sallad och lite skivad tomat och gurka.

Ris kan också vara gott till.

Är nog gott att tillsätta kikärtor även om man använder kyckling och då kan man hoppa ris ifall man vill.

Grytan blir bara godare av att stå, så man kan förbereda den och värma dagen efter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards