Direktlänk till inlägg 3 juni 2015
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
630 g kyckling, gärna med ben och skinn, tex lårfilé med skinn
(Kan ersättas med samma mängd kokta kikärtor för vegetariskt)
1 st gul lök, gärna en stor
2 st vitlöksklyfta
4 msk tomatpure
1 dl jordnötssmör, osötad, välj creamy eller crunch berorende på om du vill känna bitar av jordnötter eller inte. Det är en smaksak
400 g bladspenat, färsk eller frusen
400 g krossade tomater
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver, kan uteslutas
1 st kycklingbuljongtärning eller 235 ml stark kycklingbuljong
1 dl vatten
Salt
Peppar
Olja till stekning
ev. 1-2 st färska chilifrukter
Gör så här:
Tina spenaten om du använder fryst.
Krama ur överflödig vätska
Hacka lök och vitlök.
Om du använder färsk chili, hacka den med.
Dela upp kycklingen i mindre bitar.
Hetta upp olja i en gryta.
När den är riktigt varm så i med kycklingen och bryn den ordentligt på alla sidor.
Det gör inget om det fastnar lite, det smaksätter grytan sen.
Lyft ur kycklingen och lägg åt sidan.
I samma gryta lägg i löken, vitlöken och ev. chili.
Låt steka några minuter
I med tomatpurén och kryddor, stek lite till.
Om du inte tycker om hetta, så använd bara paprikapulver
Vänd i jordnötssmöret och rör runt tills du fått en sås.
Tillsätt krossade tomater, buljong och vatten.
Lägg i kyckling
Låt koka i minst en timme.
Efter halva tiden så tillsätt spenaten (och kikärtor ifall du använder såna).
Använder du färsk spenat så kan man få tillsätta den lite då om då, så du får plats med den.
Den kokar ner.
Titta till grytan då och då.
Tillsätt mer vatten ifall det behövs.
Servera grytan med sallad och lite skivad tomat och gurka.
Ris kan också vara gott till.
Är nog gott att tillsätta kikärtor även om man använder kyckling och då kan man hoppa ris ifall man vill.
Grytan blir bara godare av att stå, så man kan förbereda den och värma dagen efter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|