Direktlänk till inlägg 5 juni 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 st aubergine (ca 250 g)
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 st zucchini (ca350 g)
2 st morötter
2 st röda paprikor
1 dl olivolja
1 msk harissa
1 tsk gurkmeja
2 tsk Hel el. malen spiskummin
10 st torkade aprikoser
4 dl vatten
4 msk konc kyckling el. grönsaksfond
2 st kanelstänger
1 burk kikärter (ca 400 g)
Hackad bladpersilja
Salt
ev. matlagningsyoughurt till servering
Couscous:
1 st gula lökar
2 msk olivolja
2 tsk flytande honung
Russin
3 dl hett vatten
3 dl couscous
1 msk smör
Gör så här:
Skär auberginen i 2 cm stora tärningar.
Blanda med 1 tsk salt i en bunke.
Låt stå ca 15 minuter, tills auberginen släpper vätska.
Skala och strimla lök och vitlök. Skär zucchini i 2 cm stora tärningar.
Skala och dela morötterna på längden.
Skär i ca 5 mm tjocka skivor.
Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.
Häll av och pressa ut lite av vätskan ur auberginen.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna/traktörpanna.
Tillsätt grönsaker, harissa, gurkmeja och spiskummin.
Stek ca 5 minuter, tills grönsakerna fått lite färg.
Tillsätt aprikoser, vatten, fond, kanelstänger och sköljda kikärter.
Låt småkoka under lock ca 20 minuter.
Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Couscous:
Skala och strimla löken.
Bryn med honung och 1/2 tsk salt i olja i 15 minuter, tills löken blivit mjuk, söt och gyllenbrun.
Tillsätt russinen och låt det bli varmt.
Koka upp vatten och 1/2 tsk salt i en kastrull till couscousen.
Blanda vatten och couscous i en skål.
Låt stå ca 5 minuter, med lock så att couscousen sväller.
Separera grynen med en gaffel eller ballongvisp till en fluffig och grynig couscous.
Rör genast ner smöret.
Toppa couscousen med lök- och russinfräset.
Servera med grytan som toppas med persilja.
En klick matyoghurt är gott till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|