Direktlänk till inlägg 5 juni 2015

Couscous med grönkikärtsgryta & torkad frukt

Av Maria - 5 juni 2015 18:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 st aubergine (ca 250 g)
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 st zucchini (ca350 g)
2 st morötter
2 st röda paprikor
1 dl olivolja
1 msk harissa
1 tsk gurkmeja
2 tsk Hel el. malen spiskummin
10 st torkade aprikoser
4 dl vatten
4 msk konc kyckling el. grönsaksfond
2 st kanelstänger
1 burk kikärter (ca 400 g)
Hackad bladpersilja
Salt
ev. matlagningsyoughurt till servering


Couscous:
1 st gula lökar
2 msk olivolja
2 tsk flytande honung
Russin
3 dl hett vatten
3 dl couscous
1 msk smör


Gör så här:

Skär auberginen i 2 cm stora tärningar.

Blanda med 1 tsk salt i en bunke.

Låt stå ca 15 minuter, tills auberginen släpper vätska.

Skala och strimla lök och vitlök. Skär zucchini i 2 cm stora tärningar.

Skala och dela morötterna på längden.

Skär i ca 5 mm tjocka skivor.

Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.

Häll av och pressa ut lite av vätskan ur auberginen.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna/traktörpanna.

Tillsätt grönsaker, harissa, gurkmeja och spiskummin.

Stek ca 5 minuter, tills grönsakerna fått lite färg.

Tillsätt aprikoser, vatten, fond, kanelstänger och sköljda kikärter.

Låt småkoka under lock ca 20 minuter.

Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.


Couscous:

Skala och strimla löken.

Bryn med honung och 1/2 tsk salt i olja i 15 minuter, tills löken blivit mjuk, söt och gyllenbrun.

Tillsätt russinen och låt det bli varmt.

Koka upp vatten och 1/2 tsk salt i en kastrull till couscousen.

Blanda vatten och couscous i en skål.

Låt stå ca 5 minuter, med lock så att couscousen sväller.

Separera grynen med en gaffel eller ballongvisp till en fluffig och grynig couscous.

Rör genast ner smöret.

Toppa couscousen med lök- och russinfräset.

Servera med grytan som toppas med persilja.

En klick matyoghurt är gott till.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards