Direktlänk till inlägg 3 september 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g benfritt fläskkött av bog eller skinka
100 g bacon
2 gula lökar
Margarin
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
½ krm vitpeppar
1-2 tsk paprikapulver
½ tsk kummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vatten
2 dl långkornigt ris
Vatten
Salt
Ev paprika
Ev Parmesanost
Gör så här:
Strimla kött och bacon.
Skala och hacka löken.
Bryn köttet i margarin i en stekpanna och lägg över i en gryta.
Fräs bacon och lök i stekpannan och blanda det i grytan.
Tillsätt tomatpuré, salt, kryddor och vatten.
Koka upp och koka under lock på svag värme 20-25 minuter, tills köttet är färdigt.
Smaka av.
Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
Blanda riset med köttet.
Lägg upp och garnera gärna med strimlad paprika.
Strö ev riven parmesanost över.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|