Direktlänk till inlägg 4 september 2015
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
5 dl bruna bönor
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk margarin
400 g nötfärs
1 burk krossade tomater (400 g)
1 flaska lättöl (33 cl)
3 tsk farinsocker
3 tsk chilipulver (OBS! ej chilipeppar)
2 tsk salt
1 tsk senapspulver
Gör så här:
Lägg bönorna i blöt över natten i osaltat vatten.
Häll av vattnet och häll på nytt vatten så att de täcker bönorna.
Tillsätt 1 tsk salt per liter vatten.
Koka bönorna mjuka ca 30 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs dem mjuka i hälften av fettet i en stekpanna.
Lägg över löken i en gryta och fräs färsen i resten av fettet.
Lägg färsen i grytan och tillsätt tomat, öl och alla kryddor.
Koka på svag värme ca 20 minuter.
Tillsätt de kokta bönorna och låt allt bli hett.
Smaka av med salt och peppar.
Servera i pitabröd med tomatsalsa.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|