Direktlänk till inlägg 20 september 2015
Antal: 2 limpor
Jäsning: ca 30 minuter + ca 45 minuter
Ugn: 200 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
½ dl fibrexflingor
1½ dl linfrön
2 dl krossade bovetegryn
1 dl russin
1 tsk salt
50 g margarin
4 dl vatten
4 dl filmjölk
50 g jäst
2 tsk malda blandade brödkryddor
2 msk husk
Ca 13 dl fint glutenfritt mjöl
Gör så här:
Blanda fibrexflingor, linfrön, bovetegryn, russin och salt.
Lägg i margarinet och häll på kokande vatten.
Rör om.
Låt blandningen svalna ca 2 timmar.
Värm filmjölken til 37 grader.
Lös upp jästen idne och rör ner blandningen i den skållade grynblandningen.
Tillsätt kryddor, husk och 3/4 av mjölet.
Arbeta degen smidig och tillsätt under hand resten av mjölet.
Degen ska vara gansk lös och kladdig.
Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter.
Täck botten i två avlånga bakformar (1½ liters) med bakplåtspapper.
Fördela degen jämnt i formarna.
Lägg på bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.
Gräddning:
Placera formarna på nedersta falsen i ugnen.
Grädda i 200 grader ca 40 minuter.
Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Förvaring:
Skär brödet i skivor och förpacka dem i plastpåsar.
Tillslut väl och frys in.
Tina i rumstemperatur, brödrost, mikrovågsugn eller svag ugnsvärme.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|