Alla inlägg under juni 2015
Mängd: ca 3 dl
Ugn: 175 grader, ca 6 minuter
Ingredienser:
6 dl osaltade jordnötter
2 tsk lönnsirap
Lite havssalt
Ev 2 msk kokosolja, smält
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Rosta jordnötterna i ca 6 minuter i en ugnsform, skaka formen efter 3 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Kör nötterna i en matberedare med sirap och salt.
Mixa 2-3 minuter eller tills det blir ett slätt smör.
Tillsätt olja om det känns svårarbetat.
Förvara i en ren burk med tättslutande lock i kylskåp.
Smöret håller minst 4 veckor om det står kallt.
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
Antal: 12 stycken
Ugn: 180 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
2 st ägg
1½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 gram mjukt smör
1 st citron (rivet skal och saften)
2 dl hallon
potatismjöl till hallonen
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och blanda ner det och citronsaft/skal i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver och blanda i det försiktigt i smeten.
Vänd ner ca 1,5 dl hallon, som du skakat lite försiktigt i en påse med potatismjöl, i smeten, spara några att lägga på toppen.
Gör vaniljkrämen.
Lägg en klick med smet på botten i formarna, sedan en klick med kräm och till sist ett lager med muffinsmet igen.
Fyll inte hela formen utan bara 3/4 ungefär.
Tryck ner några hallon på toppen.
Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 15-20 minuter. Håll koll.
Pudra över lite florsocker innan servering.
Måndag:
Spenatlasagne och sallad
Tisdag:
Köttfärsrullar i skinka, pressad potatis och sallad
Onsdag:
Fläskfilégratäng, ris och sallad
Torsdag:
Pitepalt, fläsk och lingonsylt
Fredag:
Hemmagjord pizza
Lördag:
Tacos
Söndag:
Halv- eller helspecial (korv, bröd och mos) med valfria tillbehör
Måndag:
Kycklingspett i jordnötssås, ris, gurka, paprika och morotsstavar
Tisdag:
Laxfjäril, ugnsrostad potatis, kall sås och blandad sallad
Onsdag:
Ugnsfalukorv, potatismos, tomater, gurka och majs
Torsdag:
Potatis- och purjolökssoppa med knäckebröd
Fredag:
Avokadolasagne och blandsallad
Lördag:
Fläskkotlett, kokt potatis, gräddsås och kokta grönsaker
Söndag:
Kycklingcurrygryta, bandpasta, tomater, gurka och majs
Måndag:
Kasslergratäng med ris
Tisdag:
Köttgryta med potatis
Onsdag:
Panerad fisk, potatis och dillsås
Torsdag:
Korvstroganoff med ris
Fredag:
Pasta med baconröra
Lördag:
Köttsoppa
Söndag:
Korv med mos
Måndag:
Lasagne
Tisdag:
Korvstroganoff och ris:
Stek skivad falukorv och lök i en gryta.
Tillsätt krossade tomater, chilisås, ketchup, 1dl grädde, vitlök, peppar, timjan, och dragon.
Låt koka ihop ca 15 min.
Onsdag:
Pannbiff, sås och potatis:
Blanda 1 ägg, 500g köttfärs, lök och valfria kryddor tillsammans med 1dl mjölk och lite ströbröd till en smet.
Dela upp smeten i små klumpar och platta till.
Stek tills de är färdiga.
Sås:
ca 1dl flytande margarin smälts tillsammans med 1 msk mjöl.
Tillsätt 1 kokad buljongtärning och 3dl grädde, i med soja för färgens skull.
Torsdag:
Lövbiff med pommes och bearnaisesås
Fredag:
Köttgryta med ris
Lördag:
Pulled pork i pitabröd
Söndag:
Rotfruktsgratäng med kotlett
Måndag:
Köttbullar, potatis och gräddsås
Tisdag:
Korvstroganoff och ris
Onsdag:
Pannbiff med lök och potatis
Torsdag:
Ost- och skinkpaj med broccoli
Fredag:
Kycklingwok med nudlar
Lördag:
Lövbiffrullader och potatismos
Söndag:
Minestronesoppa
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|