Alla inlägg under juni 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Antal: 4 glas
Ingredienser:
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ fänkål
½ gurka
½ citron (saften)
1 msk olivolja
5 kvistar dill
Gör så här:
Skär av fänkålsroten.
Skiva tunt, lägg i isvatten minst 15 min.
Slunga eller torka på papper.
Strimla gurkan tunt och blanda med fänkål, citronsaft, olivolja och dill.
Salta efter smak.
Antal: 4 portioner
Ugn: 185 grader, 20-25 minuter
Ingredienser:
1 kg sötpotatis
1 kg kålrot
300 g färskt spenat
300 g soltorkade tomater i olja
150 g pumpakärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 185°.
Smörj en plåt med raps eller olivolja.
Skala och dela rotfrukterna i avlånga stänger.
Sprid rotfrukterna på plåten och krydda med French Fries-kryddan låt stå i ugn ca 20 - 25 minuter.
Dela de soltorkade tomaterna i smala stänger.
Tag ut plåten och sprid den färska spenaten, tomaterna och pumpakärnorna över rotfrukten.
Kör i ugn ca 5 minuter till.
Antal: 10 portioner
Ingredienser:
Ingredienser:
1½ Blodapelsin (saft och skal)
150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och bröa en springform med avtagbar kant, ca. 24 cm i diameter.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Riv apelsinskalet (bara det orange, inget vitt får komma med) och pressa ner apelsinsaften i smeten.
Blanda i vaniljsocker, mjöl och sist smöret.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 30 minuter (kortare tid om det ska vara kladdigare).
Klart!
Servera med vispgrädde och chokladgrädde.
Antal: 8 bufféportioner
Ingredienser:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|