Alla inlägg under juni 2015
Antal: 12-16 bitar
Ugn: 175 grader, 20-25 minuter
Ingredienser:
Botten:
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning:
1½ dl lemon curd
1 liter jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Riv mandelmassan
Rör ner ägg och äggvitor.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
Låt den svalna.
Lägg bottnen på ett tårtfat.
Bred på lemon curd.
Halvera jordgubbarna och fördela dem över tårtan.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Antal: 4 portioner
Ugn: 180 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
Sallad:
350 g färsk spenat
2 dl gröna ärtor
200 g fetaost
5 msk olivolja
2 msk citronsaft
salt
svartpeppar
Sötpottisstripes i ugn:
2 stora sötpotatisar
oliv eller rapsolja
salt
svartpeppar
chili (för kryddigare stripes)
Gör så här:
Sallad:
Blanda spenat, ärtor och smula över fetaosten.
Blanda ihop olivolja och citron, salta och peppra efter smak.
Häll över spenatblandningen.
Färdigt!
Sötpotatisstripes:
Sätt ugnen på 180° Skala och dela potatisen i avlånga stripes, fördela på smord plåt krydda efter behov.
Låt gå i ugn i ca 15 - 20 minuter.
Oavsett vilken typ av hamburgare man väljer att göra är det alltid roligt med tillbehören, och det finns i massor.
Här finns tips på mumsiga tillbehör.
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
Antal: 1 limpa
Ugn: 175 grader, ca 50 minuter
Ingredienser:
6 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
3 ¾ dl bovetemjöl
¾ dl sojamjöl
½ dl nyponmjöl
1 dl linfrö
2 dl solroskärnor
2 msk psylliumfröskal
1 tsk bikarbonat
Till formen:
1 tsk smör
1 tsk bovetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
Låt stå och svälla i några minuter.
Smöra och mjöla en brödform, 1½–2 liter.
Fördela smeten jämnt i formen och strö över lite bovetemjöl.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Låt svalna på galler.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Antal: 6-8 portioner på buffébord
Ingredienser:
420 g inläggningssill på minuten
1 citron
2 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
½ dl grovskuren dill
1 krm salt
Gör så här:
Låt sillen rinna av väl och skär den i bitar.
Tvätta citronen, riv av det yttersta skalet och pressa ur juicen.
Blanda crème fraiche med alla ingredienser.
Vänd ner sillen.
Låt sillen stå någon timme innan servering.
Servera sillen med kokt potatis och knäckebröd.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g färs på lax
200 g färs på vitfisk
4 st tomater
½ gurka
280 g majs
250 g ruccolasallad
1 st halloumi
250 g Keso
Gör så här:
Blanda 40 g Taco Lime Picante, 1 dl vatten och fiskfärsen.
Stek i rapsolja på medelsvag värme i ca 6 minuter.
Riv halloumiosten, skär tomater och gurka i småbitar.
Häll upp alla ingredienser i småskålar. Välj tacobröd efter smak.
Servera gärna limevatten till dessa saftiga fisktacos.
Mängd: 3½ dl
Ingredienser:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|