Alla inlägg under juni 2015

Av Maria - 22 juni 2015 19:45

Måndag:

Kålpudding, potatis eller ris, lingonsylt och gurka


Tisdag:

Kycklingfilé, ugnsrostade grönsaker och dragonsås


Onsdag:
Isterband, stuvad potatis och rödbetor


Torsdag:

Köttgryta, potatis eller ris och röd vinbärsgelé


Fredag:

Kasslergratäng i ugn, ris och sallad


Lördag:

Grillad kyckling med sallad


Söndag:

Köttfärslimpa med potatis och grönsaker

Av Maria - 22 juni 2015 13:00

Måndag:

Falukorv med stuvade makaroner


Tisdag:

Pannbiff, stekt lök och potatis


Onsdag:
Korvstroganoff med ris


Torsdag:

Ärtsoppa och pannkakor


Fredag:
Hamburgare med strips


Lördag:

Stekt fläsk, löksås och potatis


Söndag:

Kotletter, sås och potatis

Av Maria - 22 juni 2015 12:15

Måndag:

Kyckling i ugn med klyftpotatis och currysås:

Marinera 4st kycklingfiléer med teriyaki sås och stek i ugn ca 30 min, 200g.
Currysås:
1dl flytande margarin smälts tillsammans med 1msk mjöl.
Tillsätt 3dl grädde och massa currykrydda.
 
Tisdag:
Köttbullar, sås och potatis
 
Onsdag:
Hamburgare med pommes
 
Torsdag:
Pasta och köttfärssås:
Stek färs och lök.
Tillsätt krossade tomater, chilisås och ketchup, kryddor och vitlök.
Koka ca 20 min.
 
Fredag:
Kycklinggryta och ris
 
Lördag:
Tacopaj
 
Söndag:
Köttfärslimpa med sås och potatis
Av Maria - 22 juni 2015 10:30




Måndag:

Lövbiffgryta med sherry, pasta och grönsaker


Tisdag:
Panerad fisk, potatismos, kall sås och grönsaker


Onsdag:

Beef stopped bread och fräsch grönsallad


Torsdag:

Tomatsoppa, pasta och vitlöksbröd


Fredag:

Natchos med het zucchini, guacamole, ost och gräddfil


Lördag:

Orientalisk köttgryta, ris och grönsaker


Söndag:

Thaimat, nudlar och grönsaker




Av Maria - 22 juni 2015 10:30

Måndag:

Köttfärssås och spaghetti


Tisdag:

Baconkyckling och ris:

Kycklingen ska penslas med honung och kryddas med paprika/vitlök/salt/peppar och sedan lindas med bacon.

Läggs i airfryern och köra i ca 20 min på 190grader.

Serveras med ris och eventuellt en sås på basilika och creme fraîche.

 

Onsdag:

Bacon och makaroner

 

Torsdag:

Biff med ris

 

Fredag:

Tacos

 

Lördag:

Fläskfilé, sås och crisscuts

 

Söndag:

Kalops och potatis

Av Maria - 21 juni 2015 16:00




Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, 40 minuter


Ingredienser:

2 dl mjölk
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
5 msk kakao
150 g smör
2 st ägg
 
Gör så här:

Blanda ihop mjölken, hälften av sockret och kakaon i en kastrull och värm upp tills det kokar.

Ta av kastrullen från plattan och låt vätskan svalna lite.

Vispa ihop smöret med andra hälften av sockret och tillsätt sedan äggen ett i taget.

Vispa ner den svala kakaoblandningen i äggsmeten.

Blanda ihop bakpulvret, vetemjölet och vaniljsockret i en skål och häll sedan ner det i äggblandningen och rör så att det blir en jämn smet.

Smöra och bröa en springform och häll sedan i smeten.

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 40 minuter. 




Av Maria - 21 juni 2015 13:45

Asiatisk mat innefattar många olika matkulturer med stor variationsrikedom. I stora drag kan man särskilja indisk, sydostasiatisk, kinesisk och japansk mat. Vad som ger den asiatiska maten speciell karaktär är vissa varor såsom kokosfett/-mjölk, bambuskott och ris eller nudlar, speciella såser som soja och asiatisk fisksås, samt vissa kryddor t.ex:

Koriander har mycket speciell söt, något bitter smak och används flitigt, såväl färska blad som frön.

Ingefära och glangarot har stark, karaktäristisk smak liknande varandra, men ingefäran är sötaktig.

Citrongräs fungerar som ett alternativ till citron, med sin syrliga smak. Förekommer bl.a i wokrätter, marinader.

Chilfrukt, världens mesta smaksättare, så också i Asien.

Kryddblandningar förekommer i stort antal, t.ex. ketjab och kinesiska fem kryddor. Andra nämnvärda kryddor är bl.a. kassiakanel, sesamfrö, limeblad, mynta, sichuanpeppar och stjärnanis.

Av Maria - 21 juni 2015 11:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 40 minuter


Ingredienser:

1 liten zucchini
2 tsk olja
400 g lammfärs eller nötfärs
1 tsk kanel
½ tsk kajennpeppar
3 dl passerade tomater
400 g potatisar, skivade
3 tomater, skivade
½ dl mynta, hackad
150 g fetaost
myntablad till garnering
grönsallad till garnering
½ tsk salt
 
Gör så här:
Skiva zucchini på längden med en osthyvel och lägg ut på en skärbräda.
Salta och låt lite vätska dras ut.
Hetta upp en stekpanna med olja i.
Stek färsen tills den är brun och smulig.
Krydda med kanel, salt och kajennpeppar.
Häll ner de passerade tomaterna.
Varva zucchini, färs, potatis, tomater och mynta i en gratängform med måtten 20 x 30 cm.
Toppa med smulad fetaost.
Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Toppa gratängen med mynta och servera med en grön sallad.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards