Alla inlägg under juli 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 burk majskorn
1 dl färskost
1-3 msk sambal oelek
Salt
Svartpeppar
Färska örter
Gör så här:
Låt majsen rinna av och lägg den i en kastrull med färskost och sambal.
Koka sakta till en krämig sås.
Smaka av med salt och svartpeppar, toppa med färska örter.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ aubergine
½ tsk salt
Olivolja
4 skivor surdegsbröd
250 g körsbärstomater
2 rivna vitlöksklyftor
½ dl olivolja
½ kruka basilika, hackad
Gör så här:
Skär auberginen i 1 cm skivor och lägg på en skärbräda.
Strö över salt och låt stå ca 10 minuter.
Grilla skivorna tills de är mjuka.
Lägg på ett fat och ringla över olivolja.
Pensla bröden med olivolja och grilla dem gyllene på båda sidorna.
Tärna och vänd rund tomaterna med vitlök, olivolja, hackad basilika och smaka av med salt.
Toppa bröden med aubergineskivor och tomatsallad.
Ingredienser:
5 kg morötter
½ kg citroner
Gör så här:
Skölj och skala morötterna.
Skär dem i mindre bitar.
Skala citronen och dela i klyftor.
Kör morötter och citron i råsaftcentrifug.
Häll upp i frysförpackningar och frys in.
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
8 st små gula lökar
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk riven ingefära
1 tsk flytande honung
1 msk kallpressad rapsolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala och dela löken på mitten.
Hetta upp en stekpanna och stek löken tills ytan är mörk och hårt rostad.
Vänd löken och fortsätt steka den mjuk i 150 grader varm ugn, ca 20 minuter.
Vispa samman sambal, ingefära, honung och olja.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg löken på tallrik och ringla över dressingen.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 ask (20 g) färsk gräslök
2 dl créme fraiche
Salt
Peppar
Gör så här:
Hacka gräslöken och blanda med créme fraiche.
Snaka av dippen med salt och peppar.
Ingredienser:
½ kg röda tomater
1 gul lök
1 citron
Gör så här:
Skölj tomaterna och skär dem i klyftor.
Skala lök och citron och skär dem i mindre bitar.
Kör tomater, lök och citron i råsaftcentrifug.
Servera genast eller frys in.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl vetmjöl
4 dl mjölk
2 ägg
½ tsk salt
900 g fast potatis
2 msk smör eller margarin
250 g broccoli
ca 330 g skivat rimmat bogfläsk
1 tsk smör eller margarin
Till servering:
Lingonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader och sätt in en plåt.
Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.
Skala och riv potatisen grovt
Vänd ner den i smeten.
Hetta upp matfettet i en stekpanna och klicka ner smeten och stek raggmunkarna i omgångar.
Håll dem varma på plåten i ugnen.
Dela broccolin i buketter.
Skala och skiva stammen.
Lägg det i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter.
Häll av vattnet och låt broccolin rinna av.
Stek fläsket i matfettet i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
Servera fläsket med raggmunkar, broccoli och lingonsylt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|