Alla inlägg under juli 2016

Av Maria - 14 juli 2016 08:00




Antal: 5-6 spett

Ugn: 200 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

600-700 g laxfilé utan skinn, gärna stjärtbiten

(blötlagda träspett)

Salt

Peppar

5-6 skivor lättrökt bacon

2 msk strimlad persilja


Salsa:

1 klyfta ananas, 400 g

2 kiwi

1 röd chilipeppar, mild

2 lime, saften

1 msk flytande honung

1 tsk finhackad mynta


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär laxfilén, längs med, i 5-6 avlånga bitar.

Trä dem på spett, krydda med salt och peppar.

Linda en baconskiva runt varje spett.

Lägg spetten på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper.

Sätt fatet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills spetten är färdiga.

Vänd spetten 1-2 gånger under tillagningstiden.

Strö över persilja.

Skala och finhacka frukten.

Kärna ur och finstrimla chilin.

Blanda limesaft och honung i en skål.

Vänd ner frukterna.

Blanda i myntan.

Servera laxspetten med fruktsalsan.


Tips:

Om du vill kan du lägga spetten på grillen.

Bacon ger mycket smak och sälta till laxen.

Var sparsam med saltet!




Av Maria - 14 juli 2016 06:45




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 rödlök

2 msk rödvinsvinäger

½ tsk socker

½ kruka gräslök

2 dl smetana


Gör så här:

Skala och finhacka löken.

Koka den i vinäger och socker tills vätskan har kokat in.

Låt löken svalna av.

Hacka gräslöken, vänd ner den och rödlöken i smetanan.

Smaka av med salt och peppar.




Av Maria - 13 juli 2016 12:00


Mängd: 5 dl


Ingredienser:

3 apelsiner

1 avokado

1 ägg

½ krm salt


Gör så här:

Dela apelsinerna och pressa ur saften.

Dela och kärna ur avokadon och gröp ur avokadoköttet.

Mixa apelsinsaften med resten av ingredienserna till en slät smoothie.




Av Maria - 13 juli 2016 12:00


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

3 msk vitvinsvinäger

2 tsk sambal oelek

3/4 dl olja

2 msk vatten

½ tsk paprikapulver

1 tsk lökpulver

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

Vispa samman alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.




Av Maria - 13 juli 2016 09:00




Antal: 6-8 portioner

Ugn: 225 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

1 kg potatis, mjölig sort, skalad

1 msk smör

3 dl mjölk, kokt

1-2 vitlöksklyftor, pressade

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

3 ägg

1 dl riven ost


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka potatisen och mosa den.

Blanda moset med smör, vitlök, mjölk och äggulor till ett mos som är lite lösare i konsistensen än vanligt potatismos.

Salta och krydda.

Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda det försiktigt med moset som sedan läggs i en smord ugnssäker form.

Strö över osten och grädda sufflén mitt i ugnen ca 20 minuter.




Av Maria - 13 juli 2016 06:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 35 minuter


Ingredienser:

900 g färsk potatis

½ knippe morötter

2 msk olivolja

Salt

Peppar


Gör så  här:

Borsta och skölj potatisen.

Dela den om den är stor.

Ansa och skär morötterna i bitar.

Blanda potatis och morötter med olivoljan.

Salta och peppra.

Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 35 minuter.

Vänd runt några gånger under rostningen.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards