Alla inlägg under juli 2016
Antal: 5-6 spett
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
600-700 g laxfilé utan skinn, gärna stjärtbiten
(blötlagda träspett)
Salt
Peppar
5-6 skivor lättrökt bacon
2 msk strimlad persilja
Salsa:
1 klyfta ananas, 400 g
2 kiwi
1 röd chilipeppar, mild
2 lime, saften
1 msk flytande honung
1 tsk finhackad mynta
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxfilén, längs med, i 5-6 avlånga bitar.
Trä dem på spett, krydda med salt och peppar.
Linda en baconskiva runt varje spett.
Lägg spetten på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper.
Sätt fatet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills spetten är färdiga.
Vänd spetten 1-2 gånger under tillagningstiden.
Strö över persilja.
Skala och finhacka frukten.
Kärna ur och finstrimla chilin.
Blanda limesaft och honung i en skål.
Vänd ner frukterna.
Blanda i myntan.
Servera laxspetten med fruktsalsan.
Tips:
Om du vill kan du lägga spetten på grillen.
Bacon ger mycket smak och sälta till laxen.
Var sparsam med saltet!
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
½ tsk socker
½ kruka gräslök
2 dl smetana
Gör så här:
Skala och finhacka löken.
Koka den i vinäger och socker tills vätskan har kokat in.
Låt löken svalna av.
Hacka gräslöken, vänd ner den och rödlöken i smetanan.
Smaka av med salt och peppar.
Mängd: 5 dl
Ingredienser:
3 apelsiner
1 avokado
1 ägg
½ krm salt
Gör så här:
Dela apelsinerna och pressa ur saften.
Dela och kärna ur avokadon och gröp ur avokadoköttet.
Mixa apelsinsaften med resten av ingredienserna till en slät smoothie.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 msk vitvinsvinäger
2 tsk sambal oelek
3/4 dl olja
2 msk vatten
½ tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Vispa samman alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
Antal: 6-8 portioner
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
1 kg potatis, mjölig sort, skalad
1 msk smör
3 dl mjölk, kokt
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 ägg
1 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka potatisen och mosa den.
Blanda moset med smör, vitlök, mjölk och äggulor till ett mos som är lite lösare i konsistensen än vanligt potatismos.
Salta och krydda.
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda det försiktigt med moset som sedan läggs i en smord ugnssäker form.
Strö över osten och grädda sufflén mitt i ugnen ca 20 minuter.
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 35 minuter
Ingredienser:
900 g färsk potatis
½ knippe morötter
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Borsta och skölj potatisen.
Dela den om den är stor.
Ansa och skär morötterna i bitar.
Blanda potatis och morötter med olivoljan.
Salta och peppra.
Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 35 minuter.
Vänd runt några gånger under rostningen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|