Alla inlägg under juli 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 minubaguetter
275 g grillkål (savoykål, mangold och purjolök)
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
½ citron, sla och 1½ msk pressad citronsaft
2 dl créme fraiche
3 msk majonnäs
Salt
Svartpeppar
2 förpackningar (á 240 g) Kabanoss
1 dl rostad lök
Gör så här:
Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
Fräs kålen ca 3 minuter i oljan i en het panna.
Den ska få lite färg för att kålsalladen ska få en grillad smak.
Låt svalna något.
Skala och riv vitlöken.
Skölj citronen, riv skalet fint och pressa ur saften.
Blanda kålen med vitlök, créme fraiche, majonnäs, citronskal och saft.
Smaka av med salt och nymald peppar.
Grilla korven och servera i bröden med coleslaw och rostad lök.
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
4 majskycklingbröstfiléer
2 msk smör- & rapsolja
Salt
Svartpeppar
Primörer:
8 gröna sparrisar
1 knippe haricots verts
4 knipplökar
1 knippe späda morötter
200 g färsk potatis
Sås:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl créme fraiche
1/4 dl kycklingfond, koncentrerad
1 knippe bladpersilja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Koka potatisen.
Ansa sparris, bönor, morötter och knipplök.
Koka i lättsaltat vatten 2-3 minuter.
Kyl i iskallt vatten.
Krydda kycklingen med salt och peppar.
Stek gyllenbrun i smör och olja.
Stek klar i ugnen, ca 15 minuter.
Häll grädde, mjölk, créme fraiche och kycklingfond i en kastrull, sjud ihop ca 5 minuter.
Plocka persiljan och mixa tillsammans med såsen till slät och grön.
Smaka av med salt och peppar.
Skiva kycklingen och servera med grönsaker och persiljegräddsåsen.
Antal: 60 stycken
Ugn: 175 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
200 g margarin eller smör
4½ dl vetemjöl
2 msk vaniljpulver
Garnering:
3 msk strösocker
Gör så här:
Blanda snabbt samman ingredienserna till degen.
Forma degen till rullar och låt dem ligga på sval plats en stund.
Dela längderna i bitar och forma bitarna till avsmalande bollar och läg dem på smord plåt.
Grädda i 175 grader omkring 12 minuter.
Rulla de heta kakorna i strösocker.
Ingredienser:
½ kg hallon
½ kg röda vinbär
½ kg äpplen
500-600 g (6-7 dl) socker
1 krm natriumbensoat per liter saft
Gör så här:
Rensa hallonen.
Skölj vinbär och äpple.
Skär äpplena i klyftor.
Varva bär och socker i silduken.
Koka upp 2 liter vatten i konserveringskitteln.
Sätt ner silställningen med bunke i kitteln.
Lägg på locket.
Täpp till hålet på locket med en kork.
Ånga kraftigt tills bären ser utsaftade ut, ca 30-45 minuter.
Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.
Häll upp saften på varma flaskor.
Korka.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 ananas
2 msk rörsocker
1 dl salta jordnötter
1 dl kolasås
250 g kvarg vanilj
1 kruka citronmeliss
Gör så här:
Skär bort skalet från ananasen och skär den i grova bitar.
Blanda ananasbitarna med sockret och grilla dem.
Grovhacka nötterna.
Servera ananasen med nötter, kolasås och vaniljkvarg.
Garnera med citronmeliss.
Antal: 1 stor burk
Ingredienser:
500 g rabarber
2½ dl socker
1 msk maizena
2 ägg
50 g rumsvarmt smör
Gör så här:
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med socker.
Låt småkoka under lock ca 15 minuter.
Rör ut maizena i lite vatten och vispa ner i rabarberkrämen, låt koka ett par minuter tills det tjocknar.
Ta från värmen och vispa ner äggen.
Passera genom en finmaskig sil.
Sjud krämen ca 2 minuter eller tills den tjocknar, under ständig omrörning.
Ta från värmen och tillsätt smöret lite i taget.
Låt svalna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|