Direktlänk till inlägg 16 januari 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 nystan nudlar, ca 250 gram torkade nudlar, förslagsvis breda bandnudlar som risnudlar, glasnudlar eller äggnudlar
2 klyftor vitlök
1 tsk chiliflakes eller en spansk röd chilifrukt eller valfri chili
3 msk vegetabilisk matolja
2 msk sesamolja
2 morötter
0,5 purjolök
5 champinjoner, ca 40 gram
4 msk ostronsås
2 tsk sesamfrön
Gör så här:
Koka upp 1,5 liter vatten med 1/2 tsk salt till nudlarna.
Lägg i nudlarna och koka enligt paket. Äggnudlar och risnudlar vanligtvis i 4 minuter.
Glasnudlar kokas någon minut.
Smaka och kolla så de är lagom kokta.
Häll av nudlarna och skölj kalla i ett durkslag.
Sätt åt sidan.
Skala morot. Dela och skölj purjolök.
Skär grönsakerna i ca 0,5 dm långa stavar likt stora tändstickor.
Rensa svamp och skiva den.
Skala och pressa vitlök i en wok eller stekpanna.
Tillsätt 2 msk matolja samt chilin.
Fräs vitlök och chili och slå sedan över i en stor skål.
Fräs morot, purjolök samt svamp i matolja samt sesamolja i några minuter under omrörning.
Lägg över i skålen och blanda med vitlöks- och chilioljan.
Tillsätt ostronsåsen.
Blanda i nudlarna samt sesamfrön och rör om.
Vill du servera nudelsalladen varm så kan du mikra, woka eller steka nudlarna varma och blanda med grönsakerna.
Smaka av med mer ostronsås samt ev. mer salt och chili efter tycke innan servering.
Servera gärna med ostronsås och ev. sweet chilisås vid sidan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|