Alla inlägg under januari 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
100 gram fina mogna tomater ex. cocktailtomater
1 röd spetspaprika
35 gram babyspenat, finbladig sallad eller valfri blandning grönsallad ex. sommarmix
100 gram getost - salladsost, fetaost eller vit salladsost
0,5 rödlök
25 gram valnötter
1 nektarin
SALLADSDRESSING:
0,5 dl rapsolja eller olivolja
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk flytande honung
2 msk Dijonsenap
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
Skölj tomater och dela dem.
Lägg på ett salladsfat.
Skölj paprikan, dela och skär bort blomfästet.
Skär bort kärnor.
Strimla i bitar.
Lägg med tomaterna.
Skölj salladen och lägg på fatet.
Skär salladsosten i kuber eller dela i grova bitar för hand.
Fördela över salladen.
Skölj nektarinen.
Dela och ta bort kärnan.
Skär bort blomfästet.
Skär i kuber och sprid ut över salladen.
Skala och strimla löken samt strö den över.
Rosta valnötterna i en torr panna någon minut tills de får lite färg.
Låt dem svalna.
Strö dem över salladen.
Blanda salladsdressingen av olja, balsamvinäger, Dijonsenap, honung samt salt och peppar i en skål. Ringla över salladen precis innan servering.
Mängd: 2 dl
Ingredienser:
2 dl mandlar med skal
Gör så här:
Koka upp några dl vatten i en kastrull nog att täcka mandlarna.
Häll i mandeln och skålla - koka dem 1 minut tills skalen börjar bubbla upp och lossna.
Häll av de skållade mandlarna i ett durkslag och skölj kalla.
Nu kan du pilla av skalet av mandlarna.
Tips: lägg upp mandlarna på en kökshandduk, vik ihop och gnugga dem mot varandra så lossar skalen lättare och du plockar bort skalen snabbare.
Plocka bort alla skal och använda de skållade mandlarna som du tänkt.
Måndag:
Spaghetti med tacokryddad köttfärssås
Tisdag:
Oxrulader med pressad potatis, sås och ättiksgurka
Onsdag:
Hawaiigryta med kokt ris och broccolibuketter
Torsdag:
Ugnsfalu med tomatsalsa, potatismos och grönsaker
Fredag:
Burrito
Lördag:
Ugnstekt kyckingfilé med dragon
Söndag:
Vårrullar med kokt ris och currysås
Måndag:
Fläskkotlett med potatis, grönsaker, brunsås och gelé
Tisdag:
Kyckling- och tomatgryta med kokt ris och broccoli
Onsdag:
Köttbullar med kokt potatis eller potatismos
Torsdag:
Köttfärs- och pastaröra med kokta grönsaker
Fredag:
Hamburgertalltrik med hemmagjord dressing
Lördag:
Pastapytt med kassler och naturell yoghurt
Måndag:
Hemmagjord kebab
Tisdag:
Tortellini och ädelostsås
Onsdag:
Korvstroganoff med ris
Torsdag:
Chili con carne
Fredag:
Hemmagjord pizza
Lördag:
Spenatpaj
Söndag:
Zucchinibiffar och klyftpotatis
Måndag:
Blomkålsmos och cabanoss
Tisdag:
Spenatsoppa med ägghalvor och falukorv
Onsdag:
Fiskpanetter, potatismos, remouladsås och broccoli
Torsdag:
Korv med pommes
Fredag:
Hemmagjord pizza
Lördag:
Kebabtallrik
Söndag:
Biff, pommes och sås
Måndag:
Köttbullar och makaroner
Tisdag:
Panerad fisk med potatis och kall sås
Onsdag:
Raggmunk, bacon och lingon
Torsdag:
Spenatsoppa med ägg
Fredag:
Kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter
Lördag:
Tacogratäng
Söndag:
Lax med dillstuvad lax
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|