Direktlänk till inlägg 9 januari 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
100 gram fina mogna tomater ex. cocktailtomater
1 röd spetspaprika
35 gram babyspenat, finbladig sallad eller valfri blandning grönsallad ex. sommarmix
100 gram getost - salladsost, fetaost eller vit salladsost
0,5 rödlök
25 gram valnötter
1 nektarin
SALLADSDRESSING:
0,5 dl rapsolja eller olivolja
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk flytande honung
2 msk Dijonsenap
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
Skölj tomater och dela dem.
Lägg på ett salladsfat.
Skölj paprikan, dela och skär bort blomfästet.
Skär bort kärnor.
Strimla i bitar.
Lägg med tomaterna.
Skölj salladen och lägg på fatet.
Skär salladsosten i kuber eller dela i grova bitar för hand.
Fördela över salladen.
Skölj nektarinen.
Dela och ta bort kärnan.
Skär bort blomfästet.
Skär i kuber och sprid ut över salladen.
Skala och strimla löken samt strö den över.
Rosta valnötterna i en torr panna någon minut tills de får lite färg.
Låt dem svalna.
Strö dem över salladen.
Blanda salladsdressingen av olja, balsamvinäger, Dijonsenap, honung samt salt och peppar i en skål. Ringla över salladen precis innan servering.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|