Direktlänk till inlägg 17 december 2023
Antal: 40 bullar
Jäsning: 30-40 minuter + 30-45 minuter
Ugn: 250 grader, 6-8 minuter
Ingredienser:
5 dl mjölk 3% 500 g
50 g jäst för söta degar
1 g saffran 2 pkt
1 tsk strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 dl strösocker
ca 14 dl vetemjöl ca 840 g
2 msk sprit eller citronsaft
Fyllning:
300 g riven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 dl hackad mandel
1/2 dl hackade pistagenötter
Till pensling:
2 st ägg
2 msk mjölk 3%
2 nypor salt
Garnering:
1 dl hackade mandlar och pistagenötter
1/2 dl pärlsocker
Gör så här:
Mortla 1 tsk socker med saffran och häll på spriten, låt dra i 10 minuter.
Värm mjölken i kastrull till 37 grader.
Smula ner jästen i bakbunken och rör ner mjölken lite i taget så jästen löses upp.
Tillsätt saffran och rör om.
Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen cirka 10 minuter i maskin tills du har en elastisk och smidig deg som släpper från kanterna av bunken.
Täck bunken med plastfilm eller duk och låt jäsa 30-40 minuter till dubbel storlek.
Knåda degen smidig och kavla ut en rektangel.
Rör ihop fyllningen i en bunke och hacka nötterna.
Bre ut fyllningen och strö över hackade nötter över hela rektangeln och vik ner degen från toppen till botten så du får en lång smal rektangel.
Skär ca 1 1/2 cm breda remsor som du sen skär ”byxor” i.
Rulla remsan mot bänken så den blir twistad och rulla ihop till en snurra.
Perfekt att använda en ”pizza-slicer”.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
Täck med bakduk, låt jäsa 30-45 minuter.
Värm ugnen till 250 grader.
Vispa ihop ägg med mjölk och salt och pensla dina bullar noga, strö över riktigt med hackade nötter.
Grädda i mitten av ugnen ca 6-8 minuter.
Pensla dem med sockerlag direkt när dom kommer ut ur ugnen och sen flytta över de till ett galler för att svalna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|