Direktlänk till inlägg 2 januari 2024
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
1 zucchini
1 spansk pepparfrukt
1 msk sesamfrö
1 tsk salt
Marinad:
1 dl teriyakisås
1 1/2 msk färsk, riven, ingefära
1 tsk flytande honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Blanda samman marinaden.
Dela kycklingfiléerna i två delar.
Blanda kycklingbitarna med marinaden i en påse.
Halvera och skär zucchini i skivor.
Dela pepparfrukten, ta bort kärnorna och finhacka den.
Lägg kycklingen och zucchinibitarna i en ugnsfast form.
Strö över sesamfrö och den hackade pepparfrukten.
Salta. Sätt in formen i ugnen.
Tillaga i ca 20 minuter.
Servera med risnudlar blandade med färsk hackad koriander
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|