Direktlänk till inlägg 4 november 2013
Antal: ca 40 stycken
Ingredienser:
150 g hasselnötter
250 g choklad av valfri sort
1 tsk malen kanel
1 nypa salt
Gör så här:
Rosta nötterna i en torr stekpanna.
Rör om med jämna mellanrum.
Det tar bara några minuter.
Var uppmärksam så att nötterna inte bränns.
Torka eventuellt bort skalet med handduk eller hushållspapper.
Smält chokladen i vattenbad.
Rör i kanel och salt.
Blanda i nötterna när chokladen är helt smält.
Rör om ordentligt.
Fiska upp nötterna, tre och tre, och lägg dem på bakplåtspapper.
Det tar lite tid coh du måste hjälpa till med fingrarna för att få nötterna att ligga symmetriskt.
Hacka eventuellt ett par nötter och strö över godiset som dekoration innan chokladen stelnat.
Låt svalna.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|