Direktlänk till inlägg 17 november 2013
Antal: 6 portioner
Ugn: 200 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
30 g pekannötter
2 äpplen, skalade och tunt skivade
2 päron, skalade och tunt skivade
½ dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 krm salt
2 msk smör, till stekning
50 g smör
1½ dl ströbröd
1½ dl strösocker
75 g smör
4 ark filodeg
Gör så här:
Torrosta nötterna och hacka dem fint.
Stek nötter, äpple, päron, socker, kanel, kardemumma och salt i smör tills frukten mjuknat.
Smält smöret till smulet i en stekpanna.
Tillsätt ströbröd och socker, stek under omrörning några minuter.
Smält smöret till filodegen.
Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smör och lägg på ett ark till, pensla med smör.
Upprepa med samtliga ark.
Fördela frukten i en decimeterbred rand över filoarkens kortsida, spara lite plats på kanterna.
Täck med smulet.
Vik in kanterna, rulla ihop till en rulle och pensla rullen med resterande smör.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Skär i bitar och servera med romgrädde.
Till servering:
Vispa 3 dl grädde med 1 ½ msk socker.
Smaka av med mörk rom eller arraksarom.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|