Direktlänk till inlägg 12 oktober 2014

Dan Dan

Av Maria - 12 oktober 2014 10:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:


Chili Olja:

2 msk chiliflakes
2 st kanelstänger
2 st stjärnanis
2 dl olja
 
Köttet:
1 tsk hel vitpeppar
1 st stjärnanis
1 tsk hela fänkålsfrön
0.5 tsk hel kryddnejlika
1 tsk malen kanel
600 g fläskfärs
2 msk hoisinsås
2 msk risvinäger
1 msk mörk soja
0.5 msk femkrydda
 
Sås:
2 msk sesampasta (tahini)
3 msk japansk soja
2 tsk socker
0.25 tsk five spice (fem kryddor)
1.4 dl chiliolja (den hemmagjorda)
2 st finhackade vitlöksklyftor
0.5 dl varmt nudelvatten
 
Picklad Gurka:
2 dl picklad gurka
2 krm sambal oelek
 
Nudlar:
450 g färska tjocka nudlar
2 st pak choi
hackade jordnötter
hackad salladslök
 
Gör så här:
Lägg chiliflakes, kanelstång, stjärnanis och olja i en mindre gryta.
Värm långsamt upp till 162 grader och dra sen av från plattan.
Låt pepparkorn, kanelstång och stjärnanis ligga och dra sig i 6-7 min.
Bryn köttet.
Häll i hoisinsås, risvinäger, mörk soja och femkryddan.
Stek ur vätskan och ställ åt sidan.
Såsen gör du genom att blanda ihop sesampastan, soja, fem krydda, socker, vitlöksklyftor och varmt nudelvatten.
Smaka av och justera kryddningen efter egen preferens.
Blanda samman hackade picklad gurka och sambal oelek i en skål.
Koka nudlarna efter instruktioner på paketet (spara lite av vattnet till såsen).
Blanchera pak choi i nudelvattnet.
Börja med att fördela såsen i skålarna.
Lägg sedan i nudlarna.
Toppa med köttfärsen och placera din pak choi längs med kanterna på skålen.
Garnera med hackade jordnötter och salladslök.
Toppa med den picklade gurkan.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards