Alla inlägg under februari 2015
Måndag:
Potatis- och purjolökssoppa, varm skinksmörgås
Ostkaka med bärsås
Tisdag:
Rödbetsbiffar, kokt potatis, salladskål
Skivad apelsin med hackade nötter och vaniljvisp
Onsdag:
Kokt fisk med äggsås, potatismos, broccoli
Torsdag:
Spaghetti och köttfärssås, vitkålssallad
Fredag:
Grönsaksfräs, stekt prinskorv, bröd
Lördag:
Honungsglaserad kyckling, kokt ris, legymer
Koka ris så att det räcker till måndagens middag.
Söndag:
Slottsstek, kokt potatis, blomkål, inlagd gurka
Måndag:
Stekta isterband, stuvad potatis, rödbetor, hårt bröd
Tisdag:
Köttfärssås, spaghetti, vitkålssallad
Frukt
Koka fläskläggen till morgondagens middag.
Onsdag:
Fläsklägg, rotmos, grönsallad
Torsdag:
Fisksoppa, bröd
Fredag:
Honungsspjäll, kokt potatis, brysselkål
Lördag:
Februarimeny:
Söndag:
Lax i papper, kokt potatis, tomatsallad
Ris à la Malta
Måndag
Frukost: Smetanafrukost med nötströssel
Lunch: Sill med nöt- och dilltäcke
Middag: Tonfisksallad
Tisdag
Frukost: Smetanafrukost med nötströssel
Lunch: Skaldjurssallad
Middag: Kycklinggryta med medelhavssmaker
Onsdag
Frukost: Smetanafrukost med nötströssel
Lunch: Dillkött på kyckling
Middag: Lasagne med köttfärssås
Torsdag
Frukost: Äggröra med charkuterier
Lunch: Rester från gårdagens middag (Lasagne med köttfärssås)
Middag: Fläskfilé med grönsaksrisotto
Fredag
Frukost: Äggröra med charkuterier
Lunch: Sparris med lax och parmesantoast
Middag: Vitello tornato med ugnsbakade grönsaker
Lördag
Frukost: Äggröra med charkuterier
Lunch: Innanlår med zucchinigratäng
Middag: Indisk köttgryta
Söndag
Frukost: Frukostplättar med mandel
Lunch: Rester från gårdagens middag (Indisk köttgryta)
Middag: Pizza med pata negra chorizo
Måndag:
Makaronipudding, sallad med amerikansk grönsaksblandning.
Melonklyftor.
Tisdag:
Stekt strömming, potatismos, rårivna morötter:
Stek strömmingen i ugnen, 250 grader och 10 minuter på var sida.
Lägg in ev. överbliven strömming till lördag lunch.
Apelsiner.
Onsdag:
Rårakor, stekt fläsk, lingonsylt och vitkålssallad.
Nyponsoppa med biskvier.
Torsdag:
Mustig kycklingsoppa, smör, bröd ost.
Fredag:
Ostpaj, Quiche Lorraine, tomatsallad.
Maizenapudding, med körsbärskompott.
Gör i ordning söndagens dessert.
Lördag:
Lunch:
Inlagd strömming, kokt potatis, gurka.
Middag:
Champinjongratinerade rödtungsrulader, kokt gurka.
Söndag:
Lunch:
Filbunke, pepparkakor (franska), smör och ost.
Middag:
Spaghetti med köttfärssås, blandad sallad.
Semlor med varm mjölk.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
150 g smör
3 äggulor
2 msk vatten
3 tsk pressad citronsaft
1 krm salt
Peppar
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Låt proteinet i smöret sjunka till botten.
Vispa ihop äggulor och vatten på medelvärme i en liten kastrull.
Låt blandningen tjockna, vispa hela tiden så att det inte skär sig.
Ta bort kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget utan att bottensatsen kommer med.
Lägg upp i en skål och peppra lite på toppen.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 morötter (ca 500 g)
1½ msk nyriven färsk ingefära
1 msk pressad lime
2 msk risvinäger
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Skala och finstrimla morötterna.
Blanda med övriga ingredienser till salladen.
Smaka av med salt och peppar.
Låt salladen stå och dra ca 1 timme i kylen före servering.
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
300 g äggnudlar
200 g sockerärter
½ lite purjolök
½ gurka
1 röd chili, t.ex spansk peppar
Dressing:
5 dl lätt crème fraiche
2 dl hackade salta jordnötter
4 msk nyriven färsk ingefära
1-2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
Garnering:
Färsk koriander
Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Ansa sockerärter och purjolök.
Finstrimla purjolöken.
Skär gurkan i strimlor.
Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda nudlar, sockerärter, purjolök, gurka och chili.
Blanda crème fraiche med jordnötter och ingefära.
Skala och pressa i vitlöken och smaka av med salt.
Blanda salladen med dressingen och garnera med koriander.
En böna som är populär runt om i hela världen.
Kallas även bondböna, och är god i allt från soppor och grytor till sallader och biffar.
Färska bönor har en fin grön färg, och kan ätas råa.
De säljs färska, frysta, konserverade på burk eller torkade.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|