Alla inlägg under februari 2015

Av Maria - 9 februari 2015 15:45

Måndag:

Potatis- och purjolökssoppa, varm skinksmörgås


Ostkaka med bärsås


Tisdag:

Rödbetsbiffar, kokt potatis, salladskål


Skivad apelsin med hackade nötter och vaniljvisp


Onsdag:

Kokt fisk med äggsås, potatismos, broccoli


Torsdag:

Spaghetti och köttfärssås, vitkålssallad


Fredag:

Grönsaksfräs, stekt prinskorv, bröd


Lördag:

Honungsglaserad kyckling, kokt ris, legymer

Koka ris så att det räcker till måndagens middag.


Söndag:

Slottsstek, kokt potatis, blomkål, inlagd gurka


Blåbärstårta

Av Maria - 9 februari 2015 10:45

Måndag:

Stekta isterband, stuvad potatis, rödbetor, hårt bröd


Tisdag:

Köttfärssås, spaghetti, vitkålssallad


Frukt


Koka fläskläggen till morgondagens middag.


Onsdag:
Fläsklägg, rotmos, grönsallad


Torsdag:

Fisksoppa, bröd


Fredag:

Honungsspjäll, kokt potatis, brysselkål


Lördag:

Februarimeny:

Musslor Marinièner


Oxfilé med mustig sås


Gratinerad frukt


Söndag:

Lax i papper, kokt potatis, tomatsallad


Ris à la Malta

Av Maria - 9 februari 2015 08:15

Måndag

Frukost: Smetanafrukost med nötströssel

Lunch: Sill med nöt- och dilltäcke

Middag: Tonfisksallad


Tisdag

Frukost: Smetanafrukost med nötströssel

Lunch: Skaldjurssallad

Middag: Kycklinggryta med medelhavssmaker


Onsdag

Frukost: Smetanafrukost med nötströssel

Lunch: Dillkött på kyckling

Middag: Lasagne med köttfärssås


Torsdag

Frukost: Äggröra med charkuterier

Lunch: Rester från gårdagens middag (Lasagne med köttfärssås)

Middag: Fläskfilé med grönsaksrisotto


Fredag

Frukost: Äggröra med charkuterier

Lunch: Sparris med lax och parmesantoast

Middag: Vitello tornato med ugnsbakade grönsaker


Lördag

Frukost: Äggröra med charkuterier

Lunch: Innanlår med zucchinigratäng

Middag: Indisk köttgryta


Söndag

Frukost: Frukostplättar med mandel

Lunch: Rester från gårdagens middag (Indisk köttgryta)

Middag: Pizza med pata negra chorizo

Av Maria - 9 februari 2015 07:30

Måndag:

Makaronipudding, sallad med amerikansk grönsaksblandning.


Melonklyftor.


Tisdag:

Stekt strömming, potatismos, rårivna morötter:

Stek strömmingen i ugnen, 250 grader och 10 minuter på var sida.

Lägg in ev. överbliven strömming till lördag lunch.


Apelsiner.


Onsdag:

Rårakor, stekt fläsk, lingonsylt och vitkålssallad.


Nyponsoppa med biskvier.


Torsdag:

Mustig kycklingsoppa, smör, bröd ost.


Blåbärspajkaka.


Fredag:

Ostpaj, Quiche Lorraine, tomatsallad.


Maizenapudding, med körsbärskompott.


Gör i ordning söndagens dessert.


Lördag:

Lunch:

Inlagd strömming, kokt potatis, gurka.


Middag:

Champinjongratinerade rödtungsrulader, kokt gurka.


Hirams glömda maräng.


Söndag:

Lunch: 

Filbunke, pepparkakor (franska), smör och ost.


Middag:

Spaghetti med köttfärssås, blandad sallad.


Semlor med varm mjölk.

Av Maria - 8 februari 2015 19:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
150 g smör

3 äggulor

2 msk vatten

3 tsk pressad citronsaft

1 krm salt

Peppar


Gör så här:

Smält smöret i en kastrull på svag värme.

Låt proteinet i smöret sjunka till botten.

Vispa ihop äggulor och vatten på medelvärme i en liten kastrull.

Låt blandningen tjockna, vispa hela tiden så att det inte skär sig.

Ta bort kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget utan att bottensatsen kommer med.

Lägg upp i en skål och peppra lite på toppen.

Av Maria - 8 februari 2015 18:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 morötter (ca 500 g)

1½ msk nyriven färsk ingefära

1 msk pressad lime

2 msk risvinäger

½ tsk salt

1 krm nymald svartpeppar


Gör så här:

Skala och finstrimla morötterna.

Blanda med övriga ingredienser till salladen.

Smaka av med salt och peppar.

Låt salladen stå och dra ca 1 timme i kylen före servering.

Av Maria - 8 februari 2015 17:15

Antal: 6-8 portioner


Ingredienser:

300 g äggnudlar

200 g sockerärter

½ lite purjolök

½ gurka

1 röd chili, t.ex spansk peppar


Dressing:

5 dl lätt crème fraiche

2 dl hackade salta jordnötter

4 msk nyriven färsk ingefära

1-2 vitlöksklyftor

½ tsk salt


Garnering:

Färsk koriander


Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Ansa sockerärter och purjolök.

Finstrimla purjolöken.

Skär gurkan i strimlor.

Kärna ur och finhacka chilin.

Blanda nudlar, sockerärter, purjolök, gurka och chili.

Blanda crème fraiche med jordnötter och ingefära.

Skala och pressa i vitlöken och smaka av med salt.

Blanda salladen med dressingen och garnera med koriander.

Av Maria - 8 februari 2015 14:45



En böna som är populär runt om i hela världen.

Kallas även bondböna, och är god i allt från soppor och grytor till sallader och biffar.

Färska bönor har en fin grön färg, och kan ätas råa.

De säljs färska, frysta, konserverade på burk eller torkade.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards