Alla inlägg under mars 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 45 minuter
Ingredienser:
½ dl ströbröd
1½ dl mjölk
400 g köttfärs
1 msk ajvar relish
Salt
Peppar
1 ägg
75 g fetaost
140 g bacon
Sås:
2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk maizenaredning
1 msk soja
Servera med:
Kokt blomkål
Kokta sockerärter
Garnera med:
Färsk basilika
Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk i en skål.
Låt svälla i 5 minuter.
Rör i köttfärs, ajvar relish, salt, peppar, ägg och smulad fetaost.
Forma färsen till en limpa och linda baconskivor runt om.
Lägg i en ugnsfast form och baka i ugn i 45 minuter.
Häll av spadet från köttfärslimpan i en kastrull.
Späd med vatten, grädde och fond.
Koka upp och red av.
Koka såsen i 3 minuter.
Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.
Servera med blomkål och sockerärter.
Blanda kall risgrynsgröt med vaniljsocker, koncentrerad apelsinjuice, vispad grädde och apelsinklyftor.
Skördetid:
Maj - augusti
Svensk i butik:
Juni - februari
Smakar:
Saftigt och sött likt rödbetan.
Använd till:
Färgstarka inläggningar, råkost och bowls, eller helkokt serverad med salt och smör.
Måndag
Frukost: "Broken eggs" med fetaost och chorizo
Lunch: Omelettrulle med skinka och färskost
Middag: Fläskfilégryta med gyllene blomkålsmos
Tisdag
Frukost: Krämigaste äggröran
Lunch: Plättar med biff och hoisinsås
Middag: Stekt röding med fetaostpudding
Onsdag
Frukost: Maria Helanders rawfoodkex
Lunch: Sallad med chévre och parma
Middag: Kycklingburgare med chilimajonnäs
Torsdag
Frukost: Min bästa vegomacka
Lunch: Zucchinipasta med ärtpesto och bacon
Middag: Saltimbocca på lövbiff
Fredag
Frukost: Mitt mandelbröd
Lunch: Tomatsoppa med kryddig korv
Middag: Hamburgare med halloumibröd
Lördag
Frukost: Proteinbar - istället för frukost
Lunch: Sallad Nicoise
Middag: Kycklingspett med tsatsiki
Söndag
Frukost: Tjejernas favoritgröt
Lunch: Grön ärtsoppa med mynta
Middag: Mustig clam chowder
Måndag
Ugnspannkaka med sylt
Tisdag
Spagetti alla Carbonara
Onsdag
Fiskgryta med gott bröd
Torsdag
Pytt
Fredag
fläskschnitzel med kapris, ansjovis, citron, ärtor och stekt potatis
Lördag
någon sallad fläskfilé gratinerad med svamp
Söndag
potatismoussaka
Måndag:
gulaschsoppa
Tisdag:
stekt fisk med ägg- och persiljesåssås
Onsdag:
köttbullar med stuvade makaroner
Torsdag:
stekt falukorv, kokt blomkål och morötter
Fredag:
Caesarsallad
Lördag:
grillat kött med potatisgratäng
Söndag:
sjömanbiff
Måndag:
Korv med pepparrotssås
Tisdag:
Fiskgratäng
Onsdag:
Pasta i tomatsås, köttbullar
Torsdag:
Potatis- & purjolökssoppa
Fredag:
Parmesanlax med soltorkade tomater och spenat, pressad potatis
Lördag:
Köttfärs- & mosgratäng
Söndag:
Hemmagjord pizza
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|