Alla inlägg under mars 2015
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
2 st kycklingfiléer
1½ dl couscous
2 st färska tomater
2 näve hackad gurka
½ st citron
½ msk olivolja
½ tsk salt
½ krm peppar
½ krm paprikapulver
Gör så här:
Pensla kycklingfiléerna med grillolja.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Grilla/stek kycklingfiléerna runtom ca 10 min.
Koka upp vatten med salt.
Tillsätt couscous och låt stå ca 5 min.
Tärna tomater och gurka.
Pressa citronen och blanda saften med olja, salt och peppar.
Blanda grönsaker och dressing med couscousen.
Servera kycklingfiléerna och couscoussalladen med bröd och gröna salladsblad.
Blanda gärna en kall sås att ha vid sidan om.
Skala 500 g räkor.
Fräs 1 tsk curry och 4 msk smör.
Fyll på med 1 burk krossade tomater och sambal efter smak.
Låt puttra några minuter.
Lägg i räkorna men låt inte rätten koka.
Ät med pasta och hyvlad färsk parmesanost.
Skölj 6-7 färska fikon och skär ett kryss från skaftet neråt men inte ända ner, frukten ska bara öppna sig. Hacka 100 g valnötter och blanda 50 g med 2 dl lätt creme fraiche, smaka av med vaniljsocker och någon msk punsch.
Fördela i fikonen, strö resten av nötterna över.
Färsk dill:
Skördetid:
Året runt i växthus.
Svensk i butik:
Året runt.
Smakar:
Milt och aromatiskt.
Använd till:
Fisk och skaldjur, i inläggningar, grytor och såser.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g fläskkarré
1 näve torkade aprikoser
Träspett
Marinad:
0.75 dl aprikossylt
2 st vitlöksklyfta
5 st lagerblad
1½ tsk curry
2 msk vinäger
Salt
Svartpeppar
Tillbehör:
2 dl ris
1½ tsk gurkmeja
1 näve gula russin
Gör så här:
Lägg aprikoserna i vatten.
Blanda ihop marinaden i en gryta och låt koka upp.
Dela under tiden köttet i bitar, vänd ner i marinaden när den svalnat och låt ligga minst en timma.
Trä upp och varva kött, aprikoser och bitar av lagerblad på spetten.
Grilla utomhus eller i ugn 1 175 grader i 20 minuter.
Koka riset ihop med gurkmeja, vänd ner russin när riset är klart.
Skiva 4 kokta kalla potatisar och 1 lök och stek det i lite smör.
Krydda med salt och peppar.
Lägg ner ca 100 g spenatblad och 100 g tärnad skinka i pannan.
Vispa samman 3 ägg och 2 msk mjölk.
Häll detta i pannan och låt omeletten stelna.
Skiva 2 tomater och lägg dem ovanpå omeletten.
Smula över 3 msk parmesanost och lite finklippt persilja.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 kyckling, ca 1,3 kg
2 liter vatten
1 msk salt
½ purjolök
1 morot
1 lagerblad
1 tsk vitpepparkorn
Persiljekvistar
Timjankvistar
Currysås:
2 tsk curry
2 msk smör
2 schalottenlökar
1 äpple
2 msk vetemjöl
2 dl kycklingbuljong från kokningen
2 dl grädde
Salt
Peppar
Servera med:
Kokt ris
Sockerärter
Gör så här:
Koka upp vatten, salt, purjolök, morot, lagerblad, vitpepparkorn, persilje- och timjankvistar i grytan, ca 10 minuter.
Lägg ner kycklingen och låt den sjuda under lock i ca 50 minuter.
Ta upp kycklingen.
Ta bort skinnet och ta loss köttet från benen.
Sila buljongen.
Fräs curryn i en kastrull med smör.
Tillsätt hackad schalottenlök, tärnat äpple och låt det fräsa med en stund.
Tillsätt mjölet och rör om.
Späd med kycklingbuljong och grädde, lite i taget, under ständig omrörning.
Låt såsen koka i 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kycklingköttet.
Servera med kokt ris och sockerärtor.
Stek 500 g köttfärs och krydda med tacomix.
Blanda 1 burk Philadelphiaost och 1 burk crème fraiche och bre ut i botten av en gratängform.
Häll färsen ovanpå och strö över gratängost.
Värm i ugnen på 200 grader tills osten smält.
Servera med nachochips, salsa och grönsallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|