Alla inlägg under maj 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 paket färsk pasta (går bra med torkad)
1 burk lätt crème fraiche
2 burkar fiskbullar i buljong
1 liten skivad purjolök
2 äpplen i klyftor
Gör så här:
Koka pastan (färsk pasta behöver mindre mängd vatten än vanlig pasta).
Fräs purjolök och lägg i äppelklyftor och fiskbullar (spara buljongen).
Häll på crème fraichen blandad med 1 tsk curry och buljongen från fiskbullarna.
Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera med pastan och en härlig sallad.
Komplettera med bröd och frukt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl crème fraiche
3-4 msk majonnäs
Vatten, ljummet
2-3 msk grovmalen senap, svensk
1 msk flytande honung
8-10 rädisor, grovt hackade
Salt
Vitpeppar, nymalen
Gör så här:
Blanda crème fraiche och majonnäs med lite ljummet vatten, senap och honung till lagom konsistens.
Blanda i hackade rädisor och krydda med salt och peppar.
Gott till rökt fisk och nykokt potatis.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 burk grillad paprika, 200 g
1 vitlöksklyfta, skalad
½ dl rostade mandelspån
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 skiva vitt rostbröd
Salt
Peppar
Ev. tabasco
Gör så här:
Låt paprikorna rinna av.
Mixa allt och smaksätt med salt och peppar och ev. tabasco om du vill ha den stark.
Servera salsan till grillade kryddiga korvar och pitabröd, romansallad, oliver och gräddfil.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Smör
2½ dl mellangrädde
1 msk kycklingfond
1 tsk krossad rosépeppar
1 krm svartpeppar
1 msk svart vinbärssaft eller portvin
½ msk kinesisk soja
1½ dl riven ädelost
Färsk rosmarin
Gör så här:
Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna.
Tillsätt grädde, fond, kryddor, saft och soja.
Låt koka under lock ca 10 minuter.
Rör ner osten mot slutet.
Strö över rosmarin.
Servera med bulgur eller ris.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g fisk i tärningar (ishavstorsk, alaska pollock eller spätta)
1 burk crème fraiche gourmet med saffran och tomat
1 burk räkor eller kräftstjärtar i lag (170 g)
1 hönsbuljongtärning
3 dl färsk spenat
Chili
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka upp crème fraiche och 2 dl vatten tillsammans med buljongtärningen och sjud fisken i såsen ett par minuter.
Smaka av med chili, salt och peppar.
Vänd ner räkor och spenat precis innan servering.
Gott med färskt bröd till grytan.
Mängd: ca 3 liter
Ingredienser:
3 kg rabarber
1,2 liter vatten
10 nejlikor
6 dl (ca 500 g) socker/liter avrunnen saft
3 krm natriumbensoat
3 krm kaliumsorbat
Gör så här:
Skölj rabarberstjälkarna väl med skala dem inte.
Skär dem därefter i centimeterlånga bitar.
Koka upp vattnet och tillsätt rabarber och nejlikor.
Koka under lock tills rabarbern kokat sönder.
Sila massan.
Mät saften, koka upp den och rör i sockret.
Koka upp igen och skumma väl.
Rör ut konserveringsmedlen i lite av den heta saften.
Tillsätt detta.
Häll genast upp saften på varma flaskor och tillslut dem.
Förvara dem så svalt som möjligt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g lövbiff
1 rödlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör-&rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl smetana
½ dl vatten
1 msk tomatpuré
1 tsk fransk senap
Gör så här:
Skär köttet i strimlor.
Skala och skär löken i tunna klyftor.
Salta och peppra köttet och stek det i smör tillsammans med lök och vitlök i en panna.
Rör ner smetana, vatten, tomatpuré och senap.
Koka på svag värme 2-3 minuter.
Servera med pressad potatis och sallad.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 mango eller 250 g fryst
3 tomater
4 salladslökar
1 msk olivolja
1 lime
Salt
Peppar
Gör så här:
Tina mangon om den är fryst eller skär den färska mangon och tomaterna i tärningar.
Strimla salladslöken.
Blanda allt det skurna med olivoljan.
Smaksätt med pressad limejuice, salt och peppar.
Servera salladen till t.ex grillade baby back ribs.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|