Alla inlägg under maj 2015
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
3/4 dl riven ädelost
3 msk smör
½ krm malen chilipeppar
250 g fylld färsk pasta med ricotta eller svamp
1 röd paprika
100 g körsbärstomater
Gör så här:
Rör ihop ost och smör till en kräm, smaka av med chili.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Strimla paprikan grovt och lägg ner den i pastavattnet mot slutet.
Häll av vattnet.
Halvera tomaterna och vänd ner dem.
Servera genast med ostkrämen till.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 burk minimajs
2 röda paprikor, strimlade
1 dl strimlad purjolök
1 påse kryddmix Veggie wok
4 portioner äggnudlar
Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Fräs grönsakerna och häll på kryddorna.
Blanda i de kokta nudlarna.
Smaka av med salt och peppar.
Bröd, sallad och frukt kompletterar måltiden.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g strimlad lövbiff
1 burk bambuskott
2 gula lökar, strimlade
2 msk pang gang sambal med chili och tomat alt. 1 tsk sambal oelek
1 buljongtärning (kött- eller grönsaks)
Gör så här:
Stek köttet, lägg i grönsakerna och fräs dem tillsammans.
För extra smak tillsätt en finhackad vitlöksklyfta.
Häll på 4 dl vatten och buljong.
Koka ihop i 10 minuter.
Serveras med långkornigt ris, bakad potatis eller pasta, bröd, sallad och frukt.
Antal: 4-6 portioner
Jäsning: ca 1 timme
Ingredienser:
50 g fryst hackad spenat
1 stort ägg
1½ dl mjölk
1/4 paket jäst, ca 12 g
3/4 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 krm salt
Smör-&rapsolja
Tillbehör:
1 dl smetana
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad sikrom eller algrom
Gör så här:
Tina spenaten.
Dela ägget i gula och vita.
Värm mjölken till max 37 grader.
Blanda jäst och mjölk i en bunke.
Vispa ner mjöl, äggula och salt.
Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
Krama vätskan ur spenaten.
Rör ner den i smeten.
Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner.
Grädda 8-12 plättar i smör-&rapsolja i en stekpanna.
Servera med smetana, gräslök och rom.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 avokado
2 dl matlagningsyoghurt, 10%
½ lime
4 droppar tabasco
Salt
Peppar
Gör så här:
Dela, kärna och gröp ur avokadon.
Skär fruktköttet i bitar och mosa det med gaffel eller kör snabbt i en mixer tillsammans med yoghurt.
Smaksätt med pressad limejuice, tabasco, salt och peppar.
Servera gärna till t.ex baby back ribs.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 hackad gul lök
1 buljongtärning (kött- eller grönsaks)
1 burk pastasås med basilika
1 paket bacon (140 g)
2 paket tagliatelle, färsk pasta
Gör så här:
Strimla bacon.
Stek lök och bacon.
Häll pastasåsen över.
Lägg i buljongtärningen och koka ihop 7 minuter.
Salta och peppra.
Koka pastan enligt paketens anvisningar.
Häll såsen över pastan och servera med gott bröd och härlig sallad.
En frukt kompletterar måltiden.
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
200 g skivad gravad lax
½ liten fänkål, ca 100 g
1 msk kallpressad rapsolja
1 msk pressad citron
1½ dl riven cheddar
Kärnorna från ½ granatäpple
Gör så här:
Hyvla fänkålen tunt med t.ex en osthyvel.
Vispa ihop olja och citronsaft i en bunke.
Vänd ner fänkålen och låt den marinera ca 5 minuter.
Vänd ner osten och fördela röran på laxen.
Strö över granatäpplekärnorna.
Servera med bröd, gärna surdegsbaguette.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 paket färdiga köttbullar (350 g)
1 burk färdig pastasås med chilismak
1 hackad gul lök
1 buljongtärning (kött- eller grönsaks)
4 portioner långkornigt ris
Gör så här:
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Fräs löken och häll över tomatsåsen.
Tillsätt buljongtärningen och låt det koka ihop.
Smaka av med salt och peppar.
Stek köttbullarna och häll såsen över köttbullarna.
Servera köttbullarna med riset vid sidan om.
Bröd, sallad och frukt kompletterar måltiden.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|