Alla inlägg under maj 2015

Av Maria - 19 maj 2015 07:45

Antal: 6-8 portioner på buffébord


Ingredienser:
Ca 750 g rostbiff

1 tsk salt

1 tsk grovmalen svartpeppar

1 tsk vitpeppar

1 tsk råsocker

½ tsk cayennepeppar

1 tsk salvia

1 tsk timjan


Gör så här:

Blanda alla kryddor.

Massera in kryddblandningen i köttskivorna ca 5 minuter innan köttet ska grillas.

Grilla ca 3 minuter på varje sida.

Dela varje skiva i 3 bitar.

Av Maria - 18 maj 2015 22:15

Måndag:

Gulashsoppa


Tisdag:

Stuvade makaroner med fläsk


Onsdag:

Köttfärssås och spaghetti


Torsdag:
Nasi Goreng


Fredag:

Dinkelcrepés och pannkakor


Lördag:

Minipizzor


Söndag:

Bondomelett (skinka)

Av Maria - 18 maj 2015 18:00




Måndag:

Lövbiffsgratäng med paprika, pasta, gurka, majs och tomat


Tisdag:

Kokt sejfilé, kokt potatis, äggsås, sockerärtor, morot och paprika


Onsdag:

Currygryta med ananas och kokos, ris och blandsallad



Torsdag:

Thailändsk kycklingsoppa


Fredag:

Pizza


Lördag:

Pasta, kycklingsås, gurka, tomater och majs



Söndag:

Färsbiffar i ädelostsås, rotsaker och grönsaker i ugn




Av Maria - 18 maj 2015 15:45

Måndag:

Pasta med kantareller och bacon


Tisdag:

Chili con carne


Onsdag:

Kotlett i panna med pressad potatis:
Förstek kotletterna snabbt först så dem får en stekyta, lägger undan dem och gör någon form av sås som kotletterna får gosa i i några/någon timmar.

 

Torsdag:

Köttsoppa

 

Fredag:

Baconlindad kyckling

 

Lördag:

Hemmagjord pizza

 

Söndag:

Tofustroganoff med ris

Av Maria - 18 maj 2015 10:00




Måndag:

Korvstroganoff, ris och grönsaker


Tisdag:

Pasta med dill- och räksås, gurka


Onsdag:

Pannbiff med sås och potatis


Torsdag:

Kyckling i ugn med ris och currysås


Fredag:

Hel kotlettrad i ugn, potatis och gräddsås

 

Lördag:

Pastasallad med kyckling och vitlöksbröd

 

Söndag:

Thaigryta och nudlar





Av Maria - 18 maj 2015 09:15

Måndag:

Ugnspannkaka


Tisdag:
Köttbullar med pasta


Onsdag:

Flygande Jakob


Torsdag:

Sallad med tonfisk


Fredag:

Varma mackor


Lördag:

Kycklingspett med tillbehör


Söndag:

Köttfärssås med linguine

Av Maria - 17 maj 2015 19:15

Antal: 4 portioner

Jäsning: ca 30 minuter

Ugn: 250 grader, 10-15 minuter


Ingredienser:

Deg:

25 g jäst

2½ dl ljummet vatten, max 37 grader

2 msk smör-&rapsolja

½ tsk salt

6-7 dl siktat dinkelmjöl


Fyllning:
1 burk musslor, ca 360 g

1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g

300 g riven cheddar

Nymald svartpeppar från kvarn


Topping:

500 g räkor med skal, ca 200 g skalade

1 dl hackad dill

Rivet skal av ½ citron

100 g ärtskott


Gör så här:

Smula jästen i en bunke.

Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.

Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.


Sätt ugnen på 250 grader.

Låt musslor och kronärtskockshjärtan rinna av i en sil.

Dela varje kronärtskockshjärta i fyra delar.

Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små bottnar.

Lägg över dom på bakplåtspapper på plåtar.

Strö över 2/3 av osten.

Lägg på musslor och kronärtskockshjärtan och krydda med peppar.

Strö över resten av osten.

Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Skala räkorna och blanda med dill och citron.

Fördela räkorna och ärtskotten på pizzan och servera genast.

Av Maria - 17 maj 2015 18:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

300 g grön sparris, färsk

1 gul lök, finhackad

½ liter vatten

1 kycklingbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning

3 dl matlagningsgrädde

½ dl vitt vin, torrt

Smör

Salt

Peppar


Gör så här:

Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten (det går att byta ut mot burksparris).

Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.

Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg.

Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde.

Låt koka i ca 10-15 minuter.

Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken.

Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.

Sila soppan för att få den riktigt slät.

Servera med bröd.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards