Alla inlägg under maj 2015
Antal: 6-8 portioner på buffébord
Ingredienser:
Ca 750 g rostbiff
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk råsocker
½ tsk cayennepeppar
1 tsk salvia
1 tsk timjan
Gör så här:
Blanda alla kryddor.
Massera in kryddblandningen i köttskivorna ca 5 minuter innan köttet ska grillas.
Grilla ca 3 minuter på varje sida.
Dela varje skiva i 3 bitar.
Måndag:
Gulashsoppa
Tisdag:
Stuvade makaroner med fläsk
Onsdag:
Köttfärssås och spaghetti
Torsdag:
Nasi Goreng
Fredag:
Dinkelcrepés och pannkakor
Lördag:
Minipizzor
Söndag:
Bondomelett (skinka)
Måndag:
Lövbiffsgratäng med paprika, pasta, gurka, majs och tomat
Tisdag:
Kokt sejfilé, kokt potatis, äggsås, sockerärtor, morot och paprika
Onsdag:
Currygryta med ananas och kokos, ris och blandsallad
Torsdag:
Thailändsk kycklingsoppa
Fredag:
Pizza
Lördag:
Pasta, kycklingsås, gurka, tomater och majs
Söndag:
Färsbiffar i ädelostsås, rotsaker och grönsaker i ugn
Måndag:
Pasta med kantareller och bacon
Tisdag:
Chili con carne
Onsdag:
Kotlett i panna med pressad potatis:
Förstek kotletterna snabbt först så dem får en stekyta, lägger undan dem och gör någon form av sås som kotletterna får gosa i i några/någon timmar.
Torsdag:
Köttsoppa
Fredag:
Baconlindad kyckling
Lördag:
Hemmagjord pizza
Söndag:
Tofustroganoff med ris
Måndag:
Korvstroganoff, ris och grönsaker
Tisdag:
Pasta med dill- och räksås, gurka
Onsdag:
Pannbiff med sås och potatis
Torsdag:
Kyckling i ugn med ris och currysås
Fredag:
Hel kotlettrad i ugn, potatis och gräddsås
Lördag:
Pastasallad med kyckling och vitlöksbröd
Söndag:
Thaigryta och nudlar
Måndag:
Ugnspannkaka
Tisdag:
Köttbullar med pasta
Onsdag:
Flygande Jakob
Torsdag:
Sallad med tonfisk
Fredag:
Varma mackor
Lördag:
Kycklingspett med tillbehör
Söndag:
Köttfärssås med linguine
Antal: 4 portioner
Jäsning: ca 30 minuter
Ugn: 250 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
Deg:
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten, max 37 grader
2 msk smör-&rapsolja
½ tsk salt
6-7 dl siktat dinkelmjöl
Fyllning:
1 burk musslor, ca 360 g
1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
300 g riven cheddar
Nymald svartpeppar från kvarn
Topping:
500 g räkor med skal, ca 200 g skalade
1 dl hackad dill
Rivet skal av ½ citron
100 g ärtskott
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt musslor och kronärtskockshjärtan rinna av i en sil.
Dela varje kronärtskockshjärta i fyra delar.
Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små bottnar.
Lägg över dom på bakplåtspapper på plåtar.
Strö över 2/3 av osten.
Lägg på musslor och kronärtskockshjärtan och krydda med peppar.
Strö över resten av osten.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.
Skala räkorna och blanda med dill och citron.
Fördela räkorna och ärtskotten på pizzan och servera genast.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g grön sparris, färsk
1 gul lök, finhackad
½ liter vatten
1 kycklingbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin, torrt
Smör
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten (det går att byta ut mot burksparris).
Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg.
Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde.
Låt koka i ca 10-15 minuter.
Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken.
Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
Sila soppan för att få den riktigt slät.
Servera med bröd.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|