Alla inlägg under maj 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 15 minuter
Ingredienser:
600 g lättfalu
2 röda paprikor i bitar
1 påse riven ost
4 msk ajvar relish
Potatismos eller pulvermos
Gör så här:
Snitta korven och lägg paprika i snitten.
Bred ajvar relish på korven.
Häll över osten och baka i ugnen i 15 minuter, 175 grader.
Koka potatisen eller laga pulvermos enligt anvisningarna på paketet.
Gott med morotssallad till och en frukt efteråt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g champinjoner
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
4 msk pesto
1 kruka romansallad
Gör så här:
Dela champinjonerna i halvor och blanda dem med olja, smaksätt med salt och peppar.
Grilla champinjonerna på grillen så att de får fin färg.
Lägg dem i en bunke och vänd ner peston.
Skär salladen i bitar.
Lägg salladen på ett fat eller tallrik, toppa med pestochampinjonerna.
Servera champinjonerna med grillad kryddig korv och baguette.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 röd paprika
1 rödlök
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan, ca 300 g
200 g fetaost
4 pitabröd
Gör så här:
Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Skala och skiva löken tunt.
Häll av kronärtskockan.
Smula fetaosten.
Blanda grönsakerna och osten.
Fyll pitabröden med ost/grönsaksblandningen, linda in dem i folie och grilla paketet med grillgallret högt upp 3-4 minuter på varje sida.
Servera de grillade pitabröden med grillad korv eller grillat kött.
Ugn: 150 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
1 dl strösocker
3 äggvitor
150 g mandelmjöl
3 dl florsocker
Blå karamellfärg
Blåbärssylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa strösocker och äggvita till en hård maräng.
Blanda i mandelmjöl och florsocker.
Droppa i karamellfärg till önskad färg.
Spritsa ut smeten på en silpatmatta eller på bakplåtspapper till runda klickar, ca 5 cm i diameter.
Smäll plåten mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner.
Grädda i ugnen i ca §1 minuter.
Makronerna ska vara lite mjuka.
Efter att de kallnat klickar du på blåbärssylt på hälften av kakorna och använder resterande som lock.
Antal: 12-15 stycken
Ugn: 180 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
120 g mandel eller färdigt mandelmjöl
215 g (cirka 3½ dl) florsocker
100 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
5 äggvitor
125 g smör, smält
150 g hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Mal mandel eller använd färdigt mandelmjöl och lägg i en bunke.
Sikta ner florsocker, vetemjöl och bakpulver.
Smält smöret och tillsätt det tillsammans med äggvitorna.
Vispa tills det blir en len smet.
Smörj och fyll formarna med smet till ca 2/3.
Toppa med ett par hallon och baka i ca 25 minuter eller tills de är gyllenbruna och torra inuti.
Prova med en sticka.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 skivor, ca 500 g, lövbiff
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Smör eller margarin
Fyllning 1:
2 dl riven lagrad ost
10 skivade oliver
1 dl finhackad persilja
Fyllning 2:
100 g ädelost
1 dl finhackad persilja
Fyllning 3:
1 finhackad gul lök
2 äggulor
2 msk senap
1 msk kapris
Gör så här:
Salta och peppra köttskivorna.
Fördela fyllningen och vik ihop biffarna, fäst med tandpetare.
Stek biffarna, några i taget, i smör i stekpanna 1½-2 minuter per sida.
Ta bort tandpetarna och servera med råstekt potatis och sallad.
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 20 minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfiléer (färska eller frysta)
½ burk pesto
½ burk matlagningsyoghurt
3 dl couscous
1 hönsbuljongtärning
Gör så här:
Bred pesto på de tinade filéerna.
Baka dem i ugn i 20 minuter, 175 grader.
Koka couscous enligt anvisning på paketet, i buljongen.
Toppas med yoghurt och serveras med en fräsch tomatsallad.
Kompletteras med ett grovt bröd och frukt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g Philadelphia
8 små mjuka tortillas
100 g salami i skivor
2 msk dijonsenap
2 tomater
1 msk olivolja
Cocktailkapris
Oliver
Gör så här:
Bred osten på tortillabröden och fördela salami över.
Bred på senap och lägg på skivade tomater.
Salta och peppra.
Vik ihop och grilla på medelvärme, 1-2 minuter på varje sida.
Servera med cocktailkapris och oliver medan huvudrätten ligger på grillen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|