Direktlänk till inlägg 18 juni 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g kryddiga, tjocka korvar, t ex txistorra eller kolbász
smör till stekning
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
3 mindre palsternackor
200 g champinjoner
salt, peppar
1 dl vitt vin
ev 1/2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl kokbar grädde
2 msk senap eller tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 knippe färsk timjan
Gör så här:
Skär korven i tjocka skivor och stek den i smör i en stor gryta, gärna av gjutjärn, ett par min.
Skala och hacka löken, riv vitlöken fint.
Tillsätt och låt fräsa samman i ett par minuter.
Skala och ansa rotsaker och champinjoner.
Skär rotsakerna i mindre bitar och champinjonerna i klyftor.
Lägg ner i grytan, krydda med salt och peppar.
Häll i vin och tillsätt ev buljongtärning.
Låt det sjuda en stund.
Tillsätt grädde, senap och kryddor.
Låt det puttra samman tills grönsakerna mjuknat men fortfarande har sin spänst kvar.
Smaka av.
Servera med kokt ris eller potatis och en sallad.
Garnera med timjan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|